Karfiolszezon – mit készíts belőle?

Kilószámra lepik el a karfiolfejek a zöldségespultokat. Egészséges, gyorsan elkészül, most már nem is drága, de mi legyen belőle a levesen kívül? Az alábbi cikk segít, hogyan készítsd változatosan a karfiolt!

Rántott karfiol másképp

Az innen kimaradt karfiollal kellett kezdenem valamit. Ebben a könyvben láttam még ezt a pofonegyszerű elkészítési módot: nem kell bajlódni háromszorosan (liszt, tojás, zsemlemorzsa), ...

A karfiol is a megosztó zöldségek táborába tartozik, bár azért időről időre feltűnik a konyhapultokon valamilyen rakott étel, leves formájában, esetleg rántva. Hálás növény, mert hamar megpuhul, tehát gyorsan elkészül és sok mindennel ízesíthető. A karfiol egyébként gazdag C-vitaminban, ásványi anyagokban, sokan nem is gondolnák, de fehér virágát körbeölelő zöld levelei is fogyaszthatóak, főzhetőek. A téli időszak egyik legkedveltebb alapanyaga, máris adjuk az ötleteket, mit készíts belőle, hogy lásd, a karfiol nem unalmas!

Az istenek gyümölcse, a gránátalma >>

{ GALÉRIA = title:Mennyi%20minden%20k%C3%A9sz%C3%BClhet%20karfiolb%C3%B3l!, 0,1,2,3,4,5,6,7 }

Rakott egytálételek szereplőjeként talán a legnépszerűbb, más zöldségekkel összekeverve, előre megpárolva rétegezhetjük. Fontos, hogy ne hagyjuk ki ezt a lépést a karfiolt és zöld társait legalább blansírozzuk meg egy cseppet, hogy a sütőből előkerülő, kész rakott étel ne okozzon csalódást, ráadásul az előpuhított hozzávalók jobban magukba szívják a nedvességet, adott esetben a szaftot. A darált hús itt is játszik, az előre megfőzött rizs, a tejföl, esetleg a hozzákevert tojás, valamint az étel tetejére halmozott sajt felteszik az i-re a pontot.

Szuperélelmiszer – a mindentudó méz >>

A rántott karfiolt senkinek sem kell bemutatnunk, de az is biztos, hogy sokan nincsenek oda a bundázott rózsákért. Itt nincsen titok, ha valakinek eddig nem fűlt a foga a karfiol ezen változatáért, nem kertelünk – annak ezentúl sem fog. Tippünk: panírozás előtt add meg a dolog módját és főzd elő a karfiolt, sokkal kevesebb ideig kell így a forró olajban sütni, plusz biztosan nem ég meg.

Vegyes sós pite

Váratlanul vendégek jelentkeztek  be, szerencsére volt egy adag vajas tésztám és a zöldség is adva volt. Volt két személyre való pörköltem, ledaráltam és úgy tettem bele a masszába. ...

További karfiolos receptekért kattints ide >>

A legjobb dolog, ami a birssel történhet >>

Szüret a kamrában: elő a paradicsommal! >>

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!