Kandalló: kézműves különlegességek helye

Új hely Budapest belvárosában! A pár hete megnyílt Kandalló pub kiváló söröket, borokat, hidegtálakat és grillételeket kínál – de csak kézműves termékeket használnak a konyhán. Ezt látnunk kellett!

Az újonnan nyitott bár a korábban az üzlet helyén működtetett kandalló szaküzletről kapta a nevét. Ma már csak a bárpult felett lévő kicsi kandalló emlékeztet minket a korábbi profilra – a Kandalló egy hamisíthatatlan, minimalista stílussal berendezett pub. Hogy mégis miben különbözik egy egyszerű kocsmától? Először is, bár a neve pub, remek hidegtálai és egyszerű grillételei miatt akár bisztró is lehetne. Másodszor pedig, mert minden sör, bor, pálinka, szörp és koktél alapanyaga kézműves termelőktől származik. Akárcsak az étlap fogásainak alapanyagai. A Kandalló pubot hat fiatal viszi – az volt a céljuk, hogy olyan helyet hozzanak létre, ahol a vendég otthon érzi magát, mintha a saját otthonában lenne a barátaival.

A beszállítókat gondosan válogatták össze – amire pedig nincs még megfelelő jelöltjük, azt egyszerűen nem tették rá az étlapra. Megtalálhatóak náluk többek között a békésszentandrási, a Rizmayer csepeli és fóti sörfőzde termékei, Szemes József és Légli Géza borkülönlegességei, a szekszárdi Pastor borászat termékei, a Márkházi és Gyulai Pálinkafőzde remekei, az alkoholmentes frissítőket és a koktélokat a Harmi pincészet szörpjeiből készítik. Az étlap alapanyagait is gondosan összeválogatták: a sajttálakról a Lajosmizsei Sajtkészítő gondoskodik, Szilvás Erzsébet deres-kerti lekvárjai kitűnően illenek mellé. A pékáruk a Marmorstein pékségből, a hamburgerbe való pedig egyenesen a Mészársteak-es Gál Józsitól jön. A hely úgy, ahogy van, nagyon jó ötlet – kicsit talán sötét és a mi ízlésünknek túl minimál, de az ételek és italok tökéletesek. Az kézműves termékek célzott forgalmazása pedig kifejezetten pozitív!

  • Kinek ajánljuk: Akiknek fontos, ha munka után vagy a péntek esti buli előtt beülnek valahova, akkor minőségi ételt és italt kapjanak, valamint azoknak, akik szeretik a kézműves kezdeményezéseket.
  • Árak: csapolt sörök 350-790-ig, borok: 290/ dl-től, szörpök 390-től. Hideg falatokhoz 790 Ft-tól, grillételekhez 1200 Ft-tól jutunk.
  • Kedvencünk: Nehéz lenne választani, mert mindent szerettünk, amit csak kóstoltunk. De ha csak egyet választhatnánk, az biztosan a Kandalló burger lenne libamájjal. Ha az nincs, akkor a nyúlmájpástétom. De komolyan: a 18 dkg-s marhahúspogácsa, tetején a libamájjal, hagymalekvárral, roppanós, friss buciba töltve, salátával, mennyei volt. Sörök közül pedig a békésszentandrási szilvás volt a legnagyobb befutó.
  • A Kandalló pubról itt találtok még több információt.

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...