Itt a kávégép, amely elfér a zsebben!

Jó, a zsebünkben talán nem, de egy hongkongi cég kitalálta, hogyan ihatunk saját készítésű kávét, bármilyen messze is járjunk az otthonunktól vagy a kedvenc kávézónktól.

Bármikor előállhat olyan kritikus helyzet, amikor azonnal szükségünk van egy eszpresszóra! Ilyenkor vagy szerencsénk van, és pont a kedvenc kávézónk előtt állunk, vagy nincs szerencsénk, és keresnünk kell egyet, avagy a legrosszabb: kénytelenek leszünk megelégedni akármilyen kávészerű folyadékkal, amit a folyosó végén magányosan álldogáló automata főz le nekünk.

Ilyenkor merül fel az emberben leginkább, hogy milyen jó lenne, ha az otthoni megszokott, kedvenc kávénkból lehetne föltenni egyet, és azt frissen meginni a vásárolt feketék helyett.

Valószínű, hogy a hongkongi Wacaco nevű cég mérnökei is így gondolták, mikor kifejlesztették a Minipresso nevű manuális kávéfőzőt, amely kézi erővel működik, és amelyik tökéletesen ideális a fáradt utazók számára.

A szerkezet működése roppant egyszerű: a készülékbe beletesszük a kávét, a forró vizet, és manuálisan pumpálni kezdjük, amíg a kávé el nem kezd szépen kifolyni. Mindennek érdekessége, hogy a Minipresso nem igényel külső energiaforrást, vagyis nem kell aggódnunk amiatt, hogy például lemerül. Ez pedig nemcsak hogy praktikus és nagyon menő, de még környezettudatos is. Nem beszélve arról, hogy pénzt is megspórolunk vele, hiszen hozott anyagból tudunk dolgozni bárhol, ahol ránk tör a kávézhatnék.

A Minipresso egyelőre csak előrendelésben kapható a Wacaco-n keresztül mindössze 40 dollárért, és 2015-ben dobják majd piacra, de alighanem komoly sikereket fog elérni a hipszterek és a saját ízeikhez kötődő kávéfogyasztók körében.

Addig pedig nézzük meg az alábbi videót, amiből kiderül, hogyan is működik ez a szerkezet a gyakorlatban.

(via Foodbeast)

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...