Itt a kávégép, amely elfér a zsebben!

Jó, a zsebünkben talán nem, de egy hongkongi cég kitalálta, hogyan ihatunk saját készítésű kávét, bármilyen messze is járjunk az otthonunktól vagy a kedvenc kávézónktól.

Bármikor előállhat olyan kritikus helyzet, amikor azonnal szükségünk van egy eszpresszóra! Ilyenkor vagy szerencsénk van, és pont a kedvenc kávézónk előtt állunk, vagy nincs szerencsénk, és keresnünk kell egyet, avagy a legrosszabb: kénytelenek leszünk megelégedni akármilyen kávészerű folyadékkal, amit a folyosó végén magányosan álldogáló automata főz le nekünk.

Ilyenkor merül fel az emberben leginkább, hogy milyen jó lenne, ha az otthoni megszokott, kedvenc kávénkból lehetne föltenni egyet, és azt frissen meginni a vásárolt feketék helyett.

Valószínű, hogy a hongkongi Wacaco nevű cég mérnökei is így gondolták, mikor kifejlesztették a Minipresso nevű manuális kávéfőzőt, amely kézi erővel működik, és amelyik tökéletesen ideális a fáradt utazók számára.

A szerkezet működése roppant egyszerű: a készülékbe beletesszük a kávét, a forró vizet, és manuálisan pumpálni kezdjük, amíg a kávé el nem kezd szépen kifolyni. Mindennek érdekessége, hogy a Minipresso nem igényel külső energiaforrást, vagyis nem kell aggódnunk amiatt, hogy például lemerül. Ez pedig nemcsak hogy praktikus és nagyon menő, de még környezettudatos is. Nem beszélve arról, hogy pénzt is megspórolunk vele, hiszen hozott anyagból tudunk dolgozni bárhol, ahol ránk tör a kávézhatnék.

A Minipresso egyelőre csak előrendelésben kapható a Wacaco-n keresztül mindössze 40 dollárért, és 2015-ben dobják majd piacra, de alighanem komoly sikereket fog elérni a hipszterek és a saját ízeikhez kötődő kávéfogyasztók körében.

Addig pedig nézzük meg az alábbi videót, amiből kiderül, hogyan is működik ez a szerkezet a gyakorlatban.

(via Foodbeast)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...