Itt az első Food Truck Rally - nyerj páros belépőt rá!

Akik szerették volna megtudni, melyek a legkedveltebb streetfood fogások, velünk játszottak. Kisorsolt nyerteseinket a cikk végén találod!

Soha nem volt ekkora a hazai streetfood-választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének. A legfőbb hazai irányzatokat Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője mutatja be nektek. Ha szívesen megnéznétek élőben is a legjobbakat, olvassátok figyelmesen cikkünket, és válaszoljatok az alábbi egy kérdésünkre, hogy indulhassatok a három páros belépő egyikéért!

Klasszikus gyorskaja: hamburger, hot-dog

A streetfood-őrület hajnalán ezek az ételek merítették ki a gyorskaja fogalmát. A vízparti büfé műfaja nem tűnt el, viszont alaposan átalakult: a fogások minőségi alapanyagokból, válogatott (legtöbbször magyar) termelőktől érkeznek. A legtöbb városban már nemcsak egy burgerező, hot-dogos van, de választani sem csak a sima és a sajtos, vagy a majonézes és a ketchupos közül lehet.

Utcára került nemzeti ételek

Olasz gnocchit, szerb pljeskavicat és mexikói Burritot is kínálnak már street food gyanánt a magyar furgonok, sőt a Babuska nevű kocsinál orosz nemzeti ételek közül válogathatunk. Ha egy nap alatt szeretnénk végig enni Európát, a sort érdemes a belga wafel mestereinél, a Lekker! nevű food truck-nál zárni.

Az elcsábult mesterszakácsok

Egyre több az olyan autó, amit a kínálata alapján egyetlen kategóriába sem sorolhatunk. Nincs fő termékük, mégis imádja őket a közönség – ők az úgynevezett guruló séfek, akik szinte ugyanazt művelik egy apró büfékocsiban, mint az éttermek csúcstechnológiás konyháiban. Az ételekre mégsem kell órákig várni, és az utcán elfogyasztva is ugyanolyan finomak, mint a fehér abrosz mellett ülve.

Gyorsan és édesen!

Egyedi streetfood-irányzatot képviselnek a desszertes, édességes truck-ok, a mozgó fagylaltozók, palacsintázók, vattacukros kocsik. Ezt a műfajt a gyerekek, családok kedvelik a leginkább, ezért évről-évre többen alakítanak ki erre a célra is furgonokat.

Medvekarom és füstölt hús

A street food műfajában külön kategóriát alkotnak az ún. smokeres-ek, akik minimum 12, de van aki 20 (!) órán át is kitartóan füstöli a különböző húsokat. Miután elkészülnek, egy különleges, medvekaromként emlegetett kesztyűvel tépik cafatokra a húsokat, hogy szendvicsekben, salátákban tálalják a saját maguk főzte BBQ-szószokkal.

Ázsia varázsa

Külföldön már hódít, ezért számíthatunk rá, hogy hamarosan nálunk is megjelennek az ázsiai ételeket kínáló büfékocsik. Erre ösztönzi a szakmát az ország első Food Truck Rally-ja is, ahol a résztvevő furgonoknak öt meghatározott ázsiai fűszerből kell választaniuk, és ebből alkalmi fogást kreálniuk a rendezvényre.

Nyerj páros belépőt és teszteld le őket!

Február utolsó hétvégéjén versenyre készülnek az ország legjobb Food Truck-osai, de a rally-n nem a gyorsaság, hanem a legjobb ízek számítanak majd. Február 24. és 26. között összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. Ezek mellett természetesen a hagyományos fogásaikat is megkóstolhatjátok.

Ha figyelmesen végigolvastad a cikkünket, akkor válaszolj az alábbi egy kérdésre, mert a helyes választ adók között három darab páros belépőt sorsolunk ki a Millenárisra!

Nyeremény: 3 db páros belépő egy-egy, a nyertes játékosok által kiválasztott napra

A játék időtartama: 2017. február 17 - 22. 12:00

Sorsolás: 2017. február 22. 14:00

A játékban résztvevők a válaszuk beküldésével elfogadják a Nosalty felhasználói feltételeit és a Játékszabályzatot.

Katt ide az esemény részleteiért!

A játék véget ért, sorsoltunk, íme a nyerteseink:

Siklói Piroska, Ducza Péter, és Szabó János. Őket e-mailben értesítettük. Jegyeiket nevük bemondása és személyi igazolvánnyal való igazolása után megkapják a helyszíni, bejárati pénztárnál.

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...