Ismét szennyezett köményt talált a Nébih

Többen is ételmérgezést kaphattak a szennyezett fűszerköménytől.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) olyan, atropin okozta ételmérgezésekről értesült, amelyek vizsgálata feltárta, hogy a betegek fűszerkömény tartalmú ételt fogyasztottak. A Nébih és a területileg érintett kormányhivatalok haladéktalanul elindították az események kivizsgálását, továbbá a Nébih megkezdte a termékcsoport mintavételekkel egybekötött célellenőrzését.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Nébih márciusban elrendelte a csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény visszahívását.

Az újabb atropin mérgezéses esetekre való tekintettel és a további megbetegedések megelőzése érdekében a hatóság az alábbiak betartására hívja fel a figyelmet:

  • Ismeretlen helyről származó, bizonytalan eredetű fűszerköményt senki ne használjon fel!
  • Az élelmiszeripari vállalkozások, vendéglátók és étkeztetők csak olyan őrölt fűszerkömény tételeket használjanak fel, amelynek atropin és szkopolamin tartalmát laboratóriumban is megvizsgáltatták! Az egész fűszerkömény felhasználása esetén is előzetesen győződjenek meg annak jól nyomon követhető származásáról, minőségtanúsítványáról, illetve gyommag-szennyeződés mentességéről!

A Nébih felhívja a vásárlók és a vendéglátók figyelmét, hogy a korábban jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékeket, valamint az Egyiptomból származó fűszerkömény termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel és megbetegedés esetén haladéktalanul forduljanak orvoshoz!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek