Irodába vele! – Munkahelyi csemegék

Évről évre igyekszem elkerülni a pár perc alatt elfogyasztható, ám annál károsabb gyorsételeket. Az utóbbi időben is kizárólag gyors és egészséges falatokra vágyom. És te? Vegyük sorra együtt az egészséges és laktató csemegéket!

Aranytartalék a fiókban

Nagyon fontos, hogy a napot ne korgó gyomorral kezdd el a munkahelyeden, azonban, ha a vészes időhiány miatt elmarad a reggelid, az ilyen esetekre érdemes előre gondoskodnod egy kis egészséges rágcsálnivalóról. A fiókodban mindig tarthatsz olyan csemegéket, melyek napokig megőrzik minőségüket. Ilyenek lehetnek például az extrudált kenyérfélék, a kevés olajos magvat tartalmazó kekszek, a sószegény, puffasztott gabonafélék, az alacsony cukortartalmú, teljes kiőrlésű gabonával készült kekszek, amelyeket vitaminban gazdag 100%-os gyümölcs- vagy zöldséglével, egy szem naranccsal, illetve probiotikus joghurttal együtt tudsz fogyasztani. Így az ebédidőig biztosan nem kell harcot vívnod korgó gyomroddal.

Meggyes zabpehely keksz

Ígéretemhez híven kinyitottam a Nagyikám süteményreceptes füzetét. Találtam is benne egy finom zabpelyhes kekszet. Bevallom, kicsit módosítottam rajta saját ízlésemet követve. 

Vitaminital télre

Barátnőm Svédországban járt rokonoknál, ott szoktatták rá erre a nedüre, aztán én is "megfertőződtem", azóta minden nap iszok ilyet, 8 hónapos kismamaként kell a sok rost meg ...

Zöld zöldségturmix

Nos ez a recept nem való azoknak, akik a nyers zöldségeket, salátát nyúltápnak tartják. Viszont tele van vitaminnal!!! A receptet egy internetes oldalon találtuk, de nem volt ...

Egészséges alapanyagokkal

Minél sokszínűbb étrendet állítunk össze magunknak, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy az az étel, amelyet minden nap elfogyasztunk, megadja szerveztünk számára a szükséges fehérjéket, zsiradékokat, szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint az egyéb, biológiailag hasznos anyagokat. Törekedjünk arra, hogy zsírszegény alapanyagokat használjunk a fogásokhoz. Sertéshús helyett válasszunk csirkét vagy pulykát. A húsokat készítsük zsírszegényen, minél kisebb hőhatásnak kitéve, kíméletesen párolva, főzve, a sültekhez használjunk sütőzacskót. Fehér rizs helyett célszerűbb barna rizzsel, teljes értékű gabonafélékkel kipróbálni ételeinket.A többórányi ülőmunka során a székrekedés és az aranyeres panaszok elkerülése érdekében nagyon sokat számít a rendszeres, magas rosttartalmú ételek fogyasztása. A teljes értékű gabonák pedig, magas B-vitamintartalmuknak köszönhetően, folyamatosan támogatják idegrendszerünket.

Currys-zöldséges barnarizs

Saját kútfőből származó recept. Amikor már semmi főtt kajám nem volt itthon, kezdtem el gondolkodni, hogy milyen alapanyagok vannak itthon, és hát ez született belőle :)

Fahéjjal szórt gyors túrógombóc

Gyerekkoromban úgy kellett kikönyörögni, hogy túrógombócot főzzön édesanyám. Ugyanis tekintettel kellett lenni az asztalnál ülő férfiakra is, akik mindketten egyetértettek abban, hogy ...

Ebédidő – ami a dobozba belefér

Igyekezzünk egész hétre változatos menüt összeállítani, és bőséges folyadékbevitel mellett, nyugodtan, lassan megrágva elfogyasztani ételeinket. A ma kapható ételhordókat, illetve mikrohullámúba való dobozokat bármilyen, gyorsan elkészíthető étellel megtöltheted.Egyik nap egy tartalmas levest egy desszerttel, másik nap valamilyen ragus tésztafélét fogyasszunk, harmadnap válasszunk párolt zöldségből készült ételt, és így tovább, váltakozva.A tészta után jöhet a rizses étel, majd egy rostban gazdag, könnyen emészthető főzelék.A burgonya és a rakott fogás se maradjon ki. Ha valamilyen sültet készítesz, utána már lehetőség szerint a húsféléket főtt vagy párolt, a szelet húsokat apró hús vagy vagdalt formájában készítsd el. Ezek a típusú ételek nem sínylik meg az újramelegítést, ráadásul másnapra például egy rakott étel ízei csak még jobban összeérnek.

Aranyszabályok

Sokan vannak, akik munka közben fogyasztják el az ebédjüket, a számítógép előtt ülve, azonban bármilyen munkakörnyezetben dolgozol is, nagy figyelmet kell fordítanod a higiénikus étkezésre. Az influenzaszezon közepén praktikus, ha mindig magadnál tartasz fertőtlenítő kendőt vagy kézfertőtlenítő gélt. A fertőtlenítő kendővel érdemes naponta áttörölgetned a számítógéped billentyűzetét, az egeret, amivel dogozol, illetve azokat a felületeket, amelyekkel a leggyakrabban érintkezel.Tudtad, hogy az irodában, a számítógéppel dolgozók sokkal nagyobb fertőzésveszélynek vannak kitéve, mint gondolnák. A klasszikus irodai felületek, ilyen például a számítógép billentyűzete vagy az egér, de minden, gyakran használt eszköz is, a vírusok és baktériumok melegágya.Finom házi ropogtatni valók >>Békebeli vargabéles >>

A rovat további cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...