Imádjuk az őszt!

Semmi okunk azon keseregni, hogy elmúlt a nyár! Bár a kánikulára és a strandolásra újra várnunk kell egy évet, azért rengeteg szépséget találunk a rozsdás színű évszakban is!

Tejfölös gombapaprikás

Minél több fajta gombát használunk készítéséhez, annál finomabb a végeredmény. Az ízfokozás kedvéért, mintegy fűszerként kerültek bele a szárított gombák is.

Itt van nekünk a hiperegészséges cékla, sütőtök, dió, sárgarépa, káposztafélék, alma, csicsóka és sok más társuk. Nézzük, mik készülhetnek az ősz elsőszámű finomságaiból! A cékla mélypink színe már eleve arra csábít, hogy a tányérunkra halmozzuk valamilyen formában. Krémlevesként, salátaként új értelmet adhatunk ennek az antioxidánsokban gazdag növénynek. A borscs a szláv országokban az egyik legelterjedtebb kanalaznivaló, ami céklából készülhet, rengeteg módon, az ősi borscsot ukrán eredetűként tartják számon. Ne csak savanyúságként gondoljunk a céklára ezentúl, receptjeink segítenek!

Céklával készült receptjeinket itt találod >>

Hideg Litván Borscs

Legyen ez az első igazi litván recept a Nosalty-n! A litvánok egyébként többféle képpen is készítik a borscsot (Kelet-Európában közkedvelt szláv egytálétel céklával, esetleg ...

Céklasaláta 2.

Ennek a salátának a titka a cékla zsengeségében rejlik. Tudvalévő, hogy minél kisebb a céklagumó, annál kifinomultabb, lágyabb ízű, így érdemes a piacon a kisebb példányokat ...

Céklafasírt

Nem bírok betelni a cékla színével! Újra meg újra rácsodálkozom, hogy hogyan létezhet ilyen csodálatos szín egy zöldség belsejében. Az íze viszont megosztja az emberiséget. Aki még ...

A sütőtök szezonja most indul igazán. Miután úgy tűnik, az indián nyár utolsó forró napsugarai is visszavonulót fújtak, akkor jön el a színes, hatalmas tökök ideje. Cikkeinkben már számos tippet adtunk az elkészítésére: levesként, húsok mellé – tejszínnel, önmagában, nudli tésztájába keverve vagy sütemény egészséges alapanyagaként is reformálhatunk vele a főzési szokásokon, imádni fogjuk!

Sütőtökös receptek >>

Mézes-sütőtökös csirke

Kiskoromban még a sütőtök leghalványabb illatától is kikészültem. Amúgy sem voltam túl jó evő, így anyukámnak meg kellett dolgoznia minden "itt repül a kismadár" falattal. Na, de ha ...

A diót elsősorban édességekbe tesszük, álmaink netovábbja a diótorta, a mézes sütik és a gyümölccsel-dióval sült húsok. Passzol a csirkéhez, sertéshez, jöhet hozzá az alma és a szőlő. Ha inkább mártásként képzeljük el az ételekhez, akkor is jól járunk, ráadásul egészen ünnepi hangulatot idéz meg a konyhában terjengő illat. Tudjuk, hogy a sárgarépával szinte minden leves betétjeként számolunk, de ha eddig nem gondoltunk rá, akkor mártogatósként, szendvicskrémként vagy önálló levesként is jussanak eszünkbe a sárgarépában rejlő lehetőségek!

Diós receptjeinkhez ide kattints >>

Póréhagyma leves sonkás pitével

A rossz napok után végre újra napsütésre ébredtünk. A mai nap kertészkedéssel, házkörüli munkákkal telik, így egy gyorsan elkészíthető, könnyű, de mégis laktató ebéddel ...

  • Tobzódunk a hagymafélékben, jöjjenek a krémlevesek, pirított, karamellizált hagymakarikák!
  • Az is jó, ha résen vagyunk és megkeressük a piacon a gombaárusokat, ritka finomságokra bukkanhatunk vagy előre leadhatunk rendeléseket! Ha már csak egy pár szem szárított vargányát teszünk a gombás ételeinkbe, sokkal intenzívebb és finomabb lesz a végeredmény!
  • A csicsóka kalóriaszegény terméséből is nyugodtan lakmározhatunk, nagyon finom és teljes értékűen helyettesíti a krumplit.
  • Káposztából jöhetnek a klasszikus fogások.
  • Körtéből és almából annyiféle sütireceptünk van, hogy a végén választani sem tudunk majd belőlük! Ugye, hogy nem is olyan rossz, hogy elmúlt a nyár?

Körtés receptek itt >>

5 tipp hétköznapi vacsorákra >>

Őszi kényeztetés: tejszínes fügekrémleves >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...