Így válassz sertéshúst!

Biztosan benned is felmerült már a kérdés a hentesnél vagy az üzletek polcainál állva, hogy vajon milyen minőségű, honnan származik, és mennyire friss a látott sertéshús. (x)

Nos, ezekben a kérdésekben leggyakrabban a hentesünk véleményére hagyatkozunk, aki tudja, hogy milyen forrásból származik a pultban lévő áru. Azonban ha mi magunk szeretnénk kiválasztani a sertéshúst, akkor ma már még egyszerűbb a feladatunk.

Hogyan válasszuk ki az igazán jó minőséget?

A jó minőségű sertéshúst ránézésre még a szakavatott szemeknek sem egyszerű feladat kiválasztani. A minőséget leggyakrabban a hús színéből lehet megállapítani, a sertéskaraj esetében például a világos piros szín vagy a karaj átmérője a leggyakrabban használt mérce.

Létezik azonban egy összetéveszthetetlen jele az igazán jó minőségű, magyar sertéshúsoknak és készítményeknek: ez a Kiváló Minőségű Sertéshús Védjegy.

Az új Védjegy olyan sertéshúsokat és termékeket jelöl, amelyek gazdag egyedi ízvilággal és beltartalmi értékkel rendelkeznek, valamint a gazdától egészen az asztalunkig szigorú ellenőrzési folyamatokon mennek keresztül. Készült is erről egy kedves, rövid animációs film, itt megnézheted.

Mennyei ízek az ünnepekre

Az új, független tanúsítással minősített, kizárólag magyar gazdaságból származó termékek megtalálhatók egyre több húsüzletben és élelmiszer boltban, köztük a már minősített húsüzemek mintaboltjaiban, az Auchan egyes áruházaiban, a gödöllői Coop üzleteiben, valamint hamarosan a Spar-ban is. Ha Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel ellátott húst választasz, biztos lehetsz benne, hogy az étel finom és zamatos lesz, és nem marad el a siker az ünnepi asztalnál.

Tapasztald meg a különbséget! Vásárolj Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel ellátott sertéshúst az ünnepekre is!Tudj meg többet a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyről itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...