Így reggeliztesd a kisbabádat!

Akárcsak a felnőttek étrendjében, a kisdedek esetében is fontos szerepe van a reggelinek. Semmiképpen ne hagyjuk el, ha sietős a reggelünk, akkor is szakítsunk időt gyermekünk nyugodt étkezésére.

A kisgyermekek étrendjében a megfelelő mennyiségű és eloszlású energia- és tápanyagbevitel érdekében alapvető jelentőségű a napi ötszöri étkezés. Az én szememben minden étkezés ugyanolyan fontos, így a reggeliről sem gondolom, hogy elhagyható. Még akkor sem, ha esetleg gyermekünk már bölcsibe, oviba jár és tudjuk, hogy ott kap majd reggelit, tízórait.

A kisgyermek reggelije legyen energiadús, tartalmazza mindhárom alapvető tápanyagot: (összetett) szénhidrátot, (teljes értékű, azaz állati eredetű) fehérjét és zsiradékot is. Frissen préselt gyümölcs- vagy zöldséglevekkel, turmixszal megadhatjuk a reggeli vitaminlöketet is.

Mit igyon a gyerek? >>

A bolti reggelizőpelyhek helyett készítsünk gabonaalapú kását zabpehelyből, amarántból, vízzel vagy tejjel. Cukor helyett édesítsük gyümölccsel, esetleg mézzel és adhatunk hozzá natúr joghurtot is, amivel a teljes értékű fehérje is biztosítható.

Ha kisgyermekünk inkább szendvicset majszolna reggelire, adhatunk neki túrókrémes, főtt tojásos, tojáskrémes szendvicset. Ezek a krémek sokféleképpen fűszerezhetők (például petrezselyem, kapor), változatosan elkészíthetők. Adjunk melléjük friss zöldséget – salátalevelet, paradicsomot, uborkát, retket. Bátran próbálkozzunk a különleges, zöldségalapú kencékkel is – egy finom céklás vagy sárgarépás túrókrém kiválóan fel tudja dobni a reggelt.

Tejberizs Sütőtök konyhájából

Ez is egy verzió az ezerből, de én még ennél finomabbat nem ettem. Fogalmam nincs, honnan szedtem a receptet, de arra emlékszem, hogy elég sokáig keresgéltem, és mentem a magam feje után. ...

Hús- és sajtkészítmények tekintetében legyünk tisztában azok magas sótartalmával. A magas zsír- és sótartalmú, fűszeres kolbász-, szalámifélék rendszeres fogyasztását inkább kerüljük. Készítsünk inkább házilag egyben sült pulyka- vagy csirkemellet, sertéskarajt, harmonikusan fűszerezve, kevés sóval és hidegen szeletelve ezt is kínálhatjuk gyermekünk szendvicse mellé.

A szoptatás után új élet kezdődik >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!