A bolognai az egyik legjobb, gyorsan előkapható receptünk a hétköznapokon! Szósz és tészta, lehetőleg friss bazsalikommal – egyértelmű a recept és nagyon finom étel kerekedik belőle pillanatok alatt.
bolognai
Váncsa István recept bevezetője magáért beszél:
"Spagetti bolognai raguval. Más szóval ez volna a bolognai spagetti, a primordiális (vagy annak gondolt) olasz tésztaétel, amit a ...
Na, már most, a bolti, üveges szószok erős csábfaktorral rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy csak lekapjuk őket a polcról és ráöntjük a megfőtt tésztára, de ha hajlandóak vagyunk húsz-harminc perccel többet szánni a folyamatra, készítsük magunk az isteni paradicsomos mártást! A különbséget zongorázni lehet! Az Észak-Itáliában spaghetti Bolognese néven számon tartott finomság eredete a homályba vész, annyi a biztos, hogy az arab hódítók megjelenésével terjedt el.
Házi ropogtatnivalók
tejszínes húsok
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
bolognai
Egy kisebb lábműtét után 3. nap meguntam a gyorsan elkészíthető szendvicseket, valami gyors, de finom, főtt kajára volt szükségem.
Pont az ilyen esetekre mindig van itthon egy-két ...
bolognai
Nem szeretem az instant dolgokat, így a por vagy üveges bolognait sem. Olaszországban élő rokon elmondta az ő általa ismert bolognai receptjét. Abban zeller (gumó reszelve) is volt, de ...
bolognai
Bolognait életemben először férjem anyukájánál ettem. Akkoriban még nem volt ekkora divat az olasz konyha, roppant furcsának tűnt a paradicsomos darált "pörkölt", de persze nagyon ...
bolognai
Én személy szerint inkább másnap szeretem fogyasztani ezt az ételt. Addigra lesz olyan az íze, mint amit a menzán kaptunk iskolás koromban. Imádom.
bolognai
Édesapám receptje, testvérem nem szereti darálthússal, és az egyszerű poros milánóit vagy bolognait akartuk feldobni.
bolognai
Készítettem egy gombás raviolit, amihez ezt a bolognai szószt készítettem. És mivel "inkább több legyen, mint kevesebb "alapon természetesen maradt egy csomó szósz. Amihez ilyenkor már ...
bolognai
Nálunk ez a változat jött be a legjobban, millió fajtát kipróbáltam már.
bolognai
Saját fejlesztés. :) A legegyszerűbb spagetti alaprecept.
Csináltam már mufflonból is, igazán ízletes volt az is.
A nagyi kertjében termett koktélparadicsomot a nyáron előfőztem, de ...
Akkor az alap: felejtsük el a ketchupot, a paradicsomot, tél lévén, kizárólag konzervekbe zárt valódi, hámozott, apróra vágott verziók képviselik. Arra jó odafigyelni, hogy ne tartalmazzon citromsavat a termék, mert módosítja a benne levő zöldség eredeti ízét. Nem kell túladagolni semmit: négy személynek bőven elegendő lesz egy dobozzal. Főzhetjük addig, míg a paradicsom teljesen szétfő, ekkor előzetesen is vágjuk minél kisebb darabokra, de úgy az igazi, ha egyben maradnak benne a kockák. Mehet harminc deka marhahús az apróra vágott vöröshagymára – van, aki máj hozzáadásával teszi autentikussá –, amit előzetesen az otthoni darálón fölaprítottunk, fehéredésig süssük, jöhet rá répa és zeller, karakteres ízt ad neki a paradicsommal összeforgatva, ehhez ne feledjünk némi pancettát, azaz sonkát adagolni.
Pikáns egytálétel
bolognai
Ez a recept egy igazi mix eredménye. :-)
bolognai
Az jutott eszembe, mi lenne, ha a bolognai szószt leveles tésztában megsütném. Finom lett.
bolognai
Mivel tanulmányaimat olasz étteremben végeztem és ezt követően is olasz éttermekben dolgoztam, volt alkalmam megismerkedni egy olasz szakáccsal, aki ezt a receptet megmutatta. Kipróbáltam ...
babgulyás
Ezt a receptet a Knorr oldalán találtam. Annyira finom volt, hogy egymás után kétszer is ezt készítettem ebédre.
Most már így készítem a receptet, Knorr rafinéria nélkül: ...
bolognai
Ez volt az első igazi baba-mama ételünk, amikor ugyanazt ebédeltük a kis egyévesemmel. Persze enyhébben fűszereztem, mintha csak felnőtteknek készült volna, de sózni utólag is lehet, ...
bolognai
Ez az étel nálunk a titkos adu a kisfiunk számára, bármikor előhúzhatjuk a tarsolyból, amikor éppen semmi sem jut eszünkbe, s ő mindig örömmel fogyasztja.
bolognai
Érdemes kipróbálni a poralapokonon lévő recepteket. Mi is így tettünk és az eredmény igen ízletes lett.
bolognai
Mindig nyerő a csirke, a bolognai és a tészta. Most a hozzávalókat kissé feldobva, egy kicsit variálva, még látványosabb és ízletesebb lett. A kedves vendégünk is nagy csirke és ...
Egy kis száraz fehérborral még megbolondítjuk, majd hagyjuk, hogy szépen, csendesen összeérjenek az ízek. Ezután ne sajnáljuk a borsot, a fokhagymát, oregánót, a végén a friss bazsalikomot: ezekkel legalább egy kicsit megidézhetjük a nyarat. A tésztát semmiképp se főzzük túl! Éppen csak kemény, al dente állaga tökéletesen felszívja majd a ráhalmozott ragut. Válasszunk a vastagabb tészták közül! A makaróni sokkal jobban megtartja a nehéz ragut, mint a spagetti. Cserepes bazsalikomot ma már szinte minden nagyobb boltban árulnak – de ha valamilyen oknál fogva nem jutnánk hozzá, emiatt ne mondjunk le az isteni bolognairól!
További bolognai receptek