Ideje felnőni!

Anyák lettünk, ne halogassuk tovább, vállaljuk fel az igazi véleményünket, és a pacal után engedjünk a tányérunkra olyan fura dolgokat is, mint az ánizsos ízű édeskömény.

Vannak, akik hetente összeülnek a barátnőkkel egy újonnan nyílt trendi belvárosi helyen, könyveket olvasnak esténként vagy sorozatot néznek, a túlórák mellett jut idő a salsatanfolyamra meg az ázsiai főzőkurzusra. Nekik nincsenek két év alatti gyerekeik, vagy ha mégis, tuti, hogy a gyerkőc alszik, mint a tej, ha kell, ha nem.

A túlhajszolt és pörgős életet élő nők persze biztos irigylik a “sok szabadidőt” az anyukáktól, akiknek nincs is más dolguk, mint kényelmesen kisétálni a játszótérre meg vissza haza. Nekik küldjük a következő mondókát (és mindenkinek aki szereti):

“Lóga lába, lóga,nincsen semmi dóga,mert ha dóga vóna,a lába nem lógna.”

Ezt mantrázva az anyukák meg is nyugszanak, nem húzzák fel magukat azon, hogy szinte lehetetlen elmondani, mennyire fárasztó tud lenni a játszótér-pelenka-bogyóbabóca Bermuda-háromszögben töltött nyaralás.

Itt az idő, hogy felnőjünk! Van már egy gyerekünk, a lábunk valójában ezért lóg, mert a nap végére meg se tudunk mozdulni, nem kell mosolyogva bólogatni a már, vagy még salsázó barátnőknek, felvállalhatjuk az igazságot. Vagyis a lábunk nem lóg (a mellünk és a hasunk sem) és igenis sok dolgunk van, pedig egész nap lehetünk akár mackónadrágban is smink nélkül. És még valami: itt az idő, hogy rendezzük a kapcsolatunkat az édesköménnyel.

Hiszen már gyerekkorunkban is kipiszkáltuk az édességek közül a medvecukrot. El kell felejteni, hogy mennyi édesköménymag teát ittunk a tejtermelés maximalizálása végett pár hónapja. Hiszen sört is ittunk egy-két pohárral, azt még se utáltuk meg emiatt!

A legjobb ebben a nőiesen gömbölyded zöldségben, hogy a babák is igen hamar kaphatják, akár a hatodik hónaptól. Bónusz, hogy hasfájás csillapító és puffadásgátló hatású, így arra is van esély, hogy hasfájós gyöngyszemünk jókedvű marad a (hozzá)táplálás után is. Ezért megtehetjük azt, hogy kettő az egyben alapon, a zöldség egy darabját vízben lefőzzük, turmixoljuk és kész is a bébiétel. Amíg puhára fő a vízben a zöldséggerezd, egy kis vajjal, paradicsomlével és tejszínnel csodás szószt kerekíthetünk a maradék gumóból. Bátrabbak a fehérbort és a lazacot (füstölt lazacot akár) is bevehetik az édeskömény mentőakcióba.

Recept itt:

Édesköményes penne recept

Akit ez nem győzött meg esetleg böngésszen tovább a következő receptek között:

Rémisztgetni is tudok édeskömény fronton. Olaszországban képesek a vékonyra szelt, hideg vízbe áztatott édesköményt nyersen rágcsálni,elképesztő. Itt kell bevallanom, hogy én személy szerint rajongok az édesköményért.

Akinek így sem jött át az édeskömény magánszáma, azért ne dobja a komposztra, remek kozmetikai pakolás készíthető belőle! Nyugtatja a vörös, gyulladt szemet, és frissé varázsolja a bőrt. Végül annak is jó, aki a gép előtt ül egész nap , és messzire kerüli a játszóterek gyerekzsivaját, és az anyukák is bátran ejthetik a babakocsin lógó vászonszatyrok egyikébe.

Ez is érdekelhet!

Őszi leves - gyermekmentes estékre

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...