Ide gyertek! – Szalámibolt

Valljuk be, jóféle szalámit találni ma már meglehetősen nehéz – hacsak nincsen valamilyen biztos forrásunk, ahonnan bátran merünk rendelni.

A legtöbbünk viszont nincsen ilyen szerencsés helyzetben, ezért a sokszor meg se vesszük az utánzatnak is csak jó szívvel minősülő vákuumcsomagolt termékeket a boltban. Aki viszont Budapest belvárosában sétál, egészen pontosan a Vitkovics Mihály utcában, még közelebbről a Kammermayer Károly téren, az végre elégedetten lepődhet meg: az utca sarkában bújik meg ugyanis a Szalámibolt, kiváló hazai élelmiszerekkel. Az üzletbe lépve eleve megcsap a hely kellemes légköre, ami valószínűleg nagyban köszönhető az egyik tulajdonos, Ildikó személyének is: számos visszatérő vevőjük van már a környékről, de távolabbi kerületekből is érkeznek a minőségi húsárura vágyók. Férjével, Lukács Attilával szeptember óta üzemeltetik ezt a gyöngyszemet – ahol mindenki meg is kóstolhatja az őt érdeklő szalámit.

Azelőtt szintén húsüzletként működött a helyiség – a sonkaféléket árusító boltot mai napig sokan emlegetik és keresik. Ildikó és Attila családi vállalkozása szintén egyre jobban virágzik – a Balatoni Hús 50-60 fajta kolbásza és szalámija mellett megtalálható még a Szomor, Stelz és Donáth húsüzemek választéka is: van itt szürkemarha-, mangalica-, szarvas-, pulyka-, de még struccszalámi is, ezeket Attila személyesen a termelőktől szerzi be, mint mondja, nagyon fontosnak tartja a közvetlen kapcsolat kiépítését velük, de azért akad egy-két beszállítójuk is. Az árak két-háromezer forinttól menetelnek fölfelé. Kiegészítésképpen rengeteg mást is találunk a boltban, melyekre kézműves kiállításokon figyeltek föl az üzlet tulajdonosai, legyen szó különleges békési sörökről, mint meggyes vagy szilvás, gesztenyemézről vagy százszázalékos gránátalmaléről.

{ GALÉRIA = title:Ide%20gyertek%20-%20Szal%C3%A1mibolt!, 0,1,2,3,4,5 }

Ez utóbbi ugyan nem magyar áru, de mint Ildikó elmondja, nem is céljuk csak és kizárólag hazai termékeket forgalmazni, náluk a döntő szempont a minőség. Sajtokból a Bokri Sajtüzem finomságai kaphatóak, de valódi szörpök, mustárok és az egyik kedvencünknek számító eperborból is vásárolhatunk a Szalámiboltban. A tervek között szerepel az is, hogy nyáron a pici bolt terjeszkedik: na, nem újabb üzletet nyit, hanem megnyitja az üzlet előtti részt, ami teraszként funkcionál majd: szendvicseket lehet majd falatozni a boltban kapható szalámik felhasználásával (nekünk volt szerencsénk kóstolni az egyik tervezett terméket: isteni, ide fogunk szokni!).

Kis ékszerdoboz az ötödik kerület szívében az üzlet, megéri többször is erre sétálni, pláne, ha külföldi barátainkat szeretnénk valami tényleg igazán magyarossal elkápráztatni, jó szívvel ajánljuk a Szalámiboltot!

5 vacsora, ahogy még nem próbáltad >>

A Kóstolgató rovat további cikkei >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...