Hűtsd le magad – készítsd otthon a fagyit!

A nyár legnagyobb kedvence, mióta feltalálták. Mindegy, hogy vizes vagy tejes alapú, gombócos vagy pálcikás, mi mindenhogy imádjuk. Főleg, ha házilag készül!

Globális kedvenc

Gondolkoztam, vajon mi lehet az, amit a világon mindenhol ismernek, mindenhol szeretnek, kulturális, vallási és táplálkozási szokások különbözőségeitől függetlenül. Akármennyit is filóztam rajta, csak a fagyi jutott eszembe: ez a több ezer éves múltra visszatekintő, hosszú átalakulásokon átmenő csodafinom jeges desszert, ami a kínaiaktól eredeztethető, a perzsák közvetítésével jutott Itáliába, onnan pedig meghódította Európát.

Diós-juharszirupos fagyi

Az eddig készített fagylaltok közül, ennek az ízkombinációnak volt a legnagyobb sikere. Az tetszik a legjobban benne, ahogy a pörkölt diódarabok itt-ott megtörik a selymes textúrát. Nem ...

Mindenki szereti

Nagyon sokáig csak a kiváltságosok luxusdesszertje volt, a 20. századnak kellett elérkeznie, hogy ünnepnapokon a szegényebbek is megengedhessenek maguknak egy-egy jéghideg kelyhet. Azt pedig, hogy ne kelljen érte cukrászdába menni, a boltokban is megkaphassuk pálcikás formában, Amerikának köszönhetjük.

Még több házi fagyi recept itt >>

Kávéfagyi

Szégyenszemre idén először kapcsoltuk be a tavaly tavasszal beszerzett fagyigépet. Ez a krémesen lágy kávéfagyi készült benne- Sajtkukacnál láttam meg, aki a fagyik nagymestere, David ...

Mandulatejes málnafagyi

Az enyém a képen talán egy kicsit kásásnak tűnik, ez azért van, mert nem fagyasztottam le a fagyigép tartályát (elfelejtettem), és így raktam be a fagyasztóba keverés nélkül. Amikor ...

Meddig sorbet, mikortól fagyi?

Az elmúlt húsz évben nálunk is reneszánszát éli a fagylalt, főleg, mióta minden sarkon kinőtt egy olasz fagyizó (mert azért még most is ők értenek hozzá a legjobban, valljuk be). Sőt egy-egy felkapottabb helyen sorbet is kapható, ami nem új találmány, tulajdonképpen a fagylalt őse. A különbség csak annyi, hogy míg a fagyiba tejet és tejszínt is kell tenni, addig a sorbet tisztán víz alapú, így a laktózérzékenyek is fogyaszthatják bátran. Lehet kísérletezni, a lehetőségek száma végtelennel egyenlő, akár gép nélkül is, mert elárulunk egy nagy titkot: így is pofonegyszerű.

Még több sorbet-recept itt >>

Citrom-lime sorbet

Sorbet jöhet bármikor, bármilyen ízesítésben, évszaktól függetlenül. Leginkább a saját hűtőmből.  Hálás édesség: isteni finom, hamar megvan és nem lehet megunni. A most ...

Vörösboros chilis epersorbet

Az eper, mint fő kedvenc, mindenben, mindenhogyan csodálatos. Ez a mostani sorbet egy különleges, felnőtteknek való finomság meleg estékre. A chilvel óvatosan, nem szabad hogy elnyomja a ...

Mentás bodza sorbet

Az első idei fagyim bodzával és mentával készült, aminek az alapja tulajdonképpen egy házi készítésű bodzaszörp, megfűszerezve apróra vágott mentával. Igazi frissítő nagy melegben.

Mentás bodza sorbet

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...