Húsmentes hétfő - minden, ami kenhető

Az egytálak után most jöjjön pár kenhető, mártogatható finomság, persze szigorúan hús nélkül. Padlizsán, tojás, répa és csicseri, avagy krémek minden mennyiségben!

Húsmentes Hétfő sorozatunk első része után, amiben egytálételeket ajánlottunk, most itt a folytatás, különböző krémekkel a középpontban. Egyszerűen, gyorsan összedobhatók, a variációk száma pedig szinte végtelen. Egy késes betétű robotgép segítségével akár pár perc alatt remek vacsorát készíthetünk, néhány alapanyag közreműködésével. Tojás-, répa-, vagy padlizsánkrém? A hummuszról se feledkezzünk el! Egy kis téli piknik? 1-2 sós krém, sajtok, zöldségek szépen felvágva és felsorakoztatva, bagett és persze egy finom pohár bor. Hiszen egy nehéz hétfői nap után bőven megérdemeljük! Ne hagyjuk, hogy a hétkezdés kedvünket szegje! Tegyük ünnepivé, maradandóvá, hogy emléke kísérjen a dolgos hétköznapokon keresztül, míg végre újra hátradőlhetünk.

Tojás

Tojáskrém Napfény és fűszertől

Az édesanyámnak van egy felturbózott tojáskrém receptje, amivel szerencsére a mai napig meglep, ha lehetősége van rá. A főtt tojást egy villával szétnyomkodja, mustárt, tonhalat, citromot és vajat ad hozzá, majd egy kis sóval és borssal fűszerezi. A legjobb!

Tojáskrém

Gyermekkorom régi kedvence. Minden hétvégén azzal nyúztam az Anyukámat, hogy tojáskrémet készítsen reggelire. Szegény ráunt egyhamar a tojáskrém mániámra és inkább megtanította, ...

Tojáskrém Gréti konyhájából

A nyolcvanas-kilencvenes években volt egy bár, ahol a színészek kedvezményesen fogyaszthattak, ezért nap, mint nap tragikák, komikák és hős szerelmes előadóművészek múlatták ott ...

Padlizsán

Görög padlizsánkrém

Bár a padlizsánkrém egy igazi nyári étel, a mostanság már nem igazán évszakfüggő zöldségkínálatnak köszönhetően akár januárban is találhatunk padlizsánt a nagyobb élelmiszerüzletekben. Akadnak, akik a faszénen grillezett padlizsánból készültre esküsznek, erre azonban most sajnos nincs lehetőségünk. A nyarat viszont egy picit felidézhetjük vele, ami a beköszöntött télben igazán ránk fér. Ha esetleg felkészültek voltunk, és eltettünk télire, akkor ideje elővenni.

Padlizsánkrém 13. - mézes

Néha, ha már a könyökünkön jön ki a vajas-sajtos-szalámis kenyér kombó, illetve a rántotta, virsli és társai, mindig beújítok valami szendvicskrém kreálmányt. Ez a krém is a ...

Babaganush

Előfordulhat, hogy nem mindenki ismeri a babaganush krémet. (Sőt, feltételezem, azok lehetnek kevesebben, akik ismerik:) Így voltam ezzel én is egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is ...

Sárgarépa

Répatatár

Még évekkel ezelőtt, egy házibulin kóstoltam először répakrémet, ami az egyik résztvevő igen régóta tökéletesítgetett receptje alapján készült. Azóta időről-időre én is szívesen összedobom, rozsos pirítóssal megalapozva abbahagyhatatlan.

Sárgarépakrém

Ez volt a legelső szendvicskrémeim egyike, de családom töretlen lelkesedéssel kéri tőlem a mai napig az elkészítését. Van, aki majonézt tesz bele a tejföl helyett, de mi így, ...

Csicseriborsó

Hummusz gyorsan

A csicseriről nekem mindig a hummusz ugrik be elsőre. Na jó, meg mostanság a vega korma, amit nem is olyan régen készítettem. Pár éve próbálkoztam a bolti változatokkal is, de a rettenetes tapasztalatok után inkább magam készítem, mostanság Kitti receptje alapján.

Sült céklás humusz

Először 1 citrom levét adtam hozzá, meg az ízesítőknek is csak a felét, de kóstolás után megdupláztam, mert a cékla nagyon édes volt a sütéstől.

Humusz 2.

Első (2007-es) angliai tartózkodásom alatt találkoztam először ezzel a közel-keleti finomsággal. Házilag most készült először, ehhez több dolognak kellett teljesülnie. A mélyhűtőben ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...