Hűsítő bébiételek kánikulára

Kisgyermekünk étvágyán is érződik a kánikula? Alig eszik egy pár falatot? Mit kínáljunk neki, amit mégis szívesen elfogad a hőségben is?

Most aztán tényleg itt a meleg, látszik ez babánk étvágyának csökkenésén is. Aggodalomra azonban nincs semmi ok, ez teljesen természetes. Attól függően, hogy hol állunk a hozzátáplálásban, vagy ha gyermekünk már csak szilárd ételeket fogyaszt, kínáljuk továbbra is őt természetesen szilárd ételekkel.

Ha már fogyaszt a babánk tejtermékeket (8-10 hónapos kortól) reggelire, kisétkezésekre készítsünk frissítő túrókrémeket, gyümölcssalátákat, házi gyümölcsjoghurtokat, turmixokat.

Jó megoldást nyújtanak a frissítő, hűvös gyümölcslevesek - barackból, sárgabarackból, meggyből. Ha babánk még nem fogyaszt tejet, készíthetjük ezeket zab- vagy rizstejből, a gyümölcsöket részben vagy teljesen pürésítve, natúr gabonapehellyel sűrítve krémes állagú, laktató ételeket készíthetünk. Ha már elég nagyon hozzá a baba, adhatunk hozzá natúr joghurtot, tejfölt is. Édesítéshez 1 éves kor fölött használhatunk mézet.

Eperleves - tej- és gluténmentes

Amióta 15 éve saját háztartást vezetek, hagyományosan úgy készítem a gyümölcslevest, hogy egy (főzős) pudingport kikeverek egy kis tejföllel és azzal sűrítem be a levest. Ennek a ...

Frissítő gyümölcsleves

Betört a meleg, ellenállhatatlan vágyat érzetem egy nagy tányér jéghideg gyümölcsleves iránt. Kevésbé édesen szeretem, inkább savanykásan, erről a meggy és a ribizli mellett a lime ...

A hagyományos főzelékeket is kínálhatjuk a szokásosnál langyosabbra hűtve, tapasztaljuk ki melyik az a hőfok, amikor az étel még fogyasztható és babánk is szívesen megeszi.

Figyeljük a baba étvágyát, ha nem kíván egyszerre sokat enni, ne erőltessük, adjunk neki gyakrabban kisebb mennyiségeket.

Fontos! Az ételeket ne jéghidegen adjuk a gyermeknek, hanem csak hűvösen, ne tegyünk az italokba jégkockát sem. Az ételek mindig frissen készüljenek, hiszen ebben a melegben az eltarthatósági idő jelentősen lecsökken.

Kínáljuk a babát rendszeresen folyadékkal, lehetőleg vízzel, ha még anyatejes szopizzon gyakran! Készíthetünk frissen facsart gyümölcs- vagy zöldségprésnedveket is, amelyeket vízzel hígíthatunk.

Mit igyon a gyerek >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!