Hordozható ebédek egészségesen

Hétköznapi taposómalom, amikor is napi szinten kell kitalálni, mit együnk a munkahelyen. Itt egy kis segítség!

Munkanapokon az ebéd kérdése számomra kardinális kérdés. Amíg irodaházban dolgoztam, ahol volt büfé és étterem, addig is szívesebben vittem otthon készített ételt, egyrészt azért, mert szerintem finomabb (nyilván, hiszen az én ízlésem szerint való), másrészt azért, mert biztosan olcsóbb, harmadrészt pedig azért, mert pontosan tudom miből és hogyan készült.

A mindennapi ebédrendelés is unalmassá válhat egy idő után és túl gyakran futok bele olyan ételekbe, amiért sokat fizettem, pedig nem is finomak.

Egészség szempontjából is az egyik legüdvözítőbb stratégia, ha magunk készítjük el az ételeinket. Persze tudom, erre nincs mindig idő, energia, kedv, de azért szerintem érdemes nekigyürkőzni az alábbi receptgyűjteménnyel próbálok most segíteni ebben!

Olvastad már?

Top 10 egészséges reggeli kence

  1. 1.

    Csicseriborsós-sütőtökös-céklás saláta

  2. 2.

    Bulgursaláta kefires öntettel

  3. 3.

    Csirkés tortilla

  4. 4.

    Tonhalas babsaláta Glaser konyhájából

  5. 5.

    Cukkinis-paradicsomos csirkeragu bulgurral

  6. 6.

    Sajtos csirkesaláta

  7. 7.

    Quesadilla 2. - kreatív

  8. 8.

    Joghurtos lencsesaláta pulykahússal

  9. 9.

    Házi döner yufka

  10. 10.

    Avokádós-mozzarellás saláta

  11. 11.

    Őszi saláta csirkehússal

  12. 12.

    Narancsos-céklás csirkemellsaláta

  13. 13.

    Az ősz színe-java saláta

  14. 14.

    Vegyes sali tonhallal és dióval

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...