Hidegtálak másképpen

A húsvéti hidegtálakat nyugodtan variálhatjuk! Ha azt gondolnád, hogy már nincs új a nap alatt, akkor is tudunk újat mutatni! A sonkán és majonézen túl variáld velünk a hozzávalókat, akár díszítést, akár az alapanyagokat illetően!

Ha eddig nem tetted, próbáld ki az aszpikos hidegtálat! Talán nem is gondolnád, hogy egyszerűen, zselatinnal elkészíthető! Persze a mindenható sonkát nem érdemes kihagyni belőle, egy réteg zöldség, másik réteg hús, majd főtt tojás – és készen is vagyunk a mutatós és újszerű vendégváró falatokkal. Gyártsunk jópofa figurákat! Ha vannak kisgyerekek a családban, ők biztosan nagyra értékelik majd a nyuszi formájú falatokat! A sonka sokrétű és hagyományos összetevőnk lesz: minden húsvétkor felhasználjuk, ha más nem, hát megfőzve, szeletekben adagolva.

Így készül a hortobágyi palacsinta >>

Ehető csibék tojásból

Főzőversenyre is elkészítettem, előételnek, nagy sikert aratott, az akkori újságban szerepeltem ezzel:) nagyon örültem ennek, mert finom, olcsó és próbáld ki, ha vendéget vársz:) vagy ...

Tarjás-mascarponés sajttekercs

Ezt is a születésnapomra készítettem. A tormás sonkatekercset már sokszor csináltam, és el is várják, hogy legyen, de gondoltam, most valami újat is készítek. Így született meg ez a ...

Nyuszis hidegtál

Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni, és egyben nagyon várom a Húsvétot (kedvenc ünnepem).

Tekerjük, hajtogassuk, adagoljuk kisebb porciókba: sok-sok nyers zöldséggel és krémekkel töltve helyezzük egymás mellé a falatokat, mellé különleges sajtok kerülhetnek pár szem dióval – ma már számos nagyobb üzletben kaphatunk ritkaságnak számító sajtokat, nem is elérhetetlen árakon, de kisebb delikátüzletek is kínálnak ínyenc típusokat. Újítsunk be párat belőlük! Elvileg március végére már tobzódnunk kell a medvehagymában, remélhetőleg zsenge retekhez is hozzájutunk – ha mást nem, metélőhagymát biztosan szerezhetünk a boltokban. Ezek díszítő elemekként is nagyon jól megállják a helyüket a hidegtálakon, ráadásul kiapadt vitaminraktáraink is új életre kelhetnek általuk! Ne álljunk órákig a konyhában, az ünnepnek nem a tökéletes menüről kell szólnia, hanem az együtt töltött időről. Kiránduljunk a szabadban, hazaérve jól fog esni belakmározni az előző nap összeállított hidegtálakból!

Még több hidegtál receptért kattints ide >>

További hasznos cikkeinket a Dobd össze! rovatban találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...