A hét szakácsa: Sylvia Gasztro Angyal

E heti kiemelt szakácsunk egy csinos anyuka: Malmos Szilvia, alias Sylvia Gasztro Angyal. A konyhájában és a szabadban egyaránt szeret főzni, ismerjétek meg!

Bemutatkozásom kedvenc gasztroidézetemmel szeretném kezdeni:"Aki nem szeret sütni-főzni, annak az életében lehet, hogy még nem jött el az a személy, akit szívvel-lélekkel szeretne etetni!" - Nagyi tanácsa, és most már az enyém is.

Sylvia Gasztro Angyal szakács

Hogyan is kezdődött? Már kislánykoromban is szerettem a konyhában sertepertélni Anyukám és Nagymamám között. Nálunk régen és most is mindennapos dolog, hogy meleg étel kerül az asztalra. Úgy 12 éves lehettem, mikor egy osztálytársnőm szülinapi zsúrján voltam. Akkoriban még különlegesnek számított, hogy hidegtálakat szolgáltak fel nekünk - azóta kedvenceim a majonézes saláták, a franciasaláta, a tojássaláta, a majonézes burgonya és más hasonló finomságok.

Ezeket olvastad már?

Első próbálkozásom ebből az élményből született. Főzésnek nem nevezném, franciasalátát készítettem, és a családom biztatására tovább próbálkoztam egyszerűbb fogásokkal. Mivel fiatal koromban nem voltam édesszájú, a sütés sokáig kimaradt az életemből. Később, mikor gyermekem született - és ő valódi édességfan - kezdtem el mindenféle süteményeket, tortákat is alkotni.

Ezeket olvastad már?

A konyha az én felségterületem, nem kötelességből, hanem élvezetből, szenvedélyből sütök-főzök. Kreatív vagyok, nem csak a konyhában, hanem az élet egyéb területein is. Az évek alatt hobbim lett a gasztronómia, szeretek éttermekbe járni és sok-sok mások által készített finomságot is megkóstolni. Az ilyen "gasztrotúrák" után pedig újabb élményekkel gazdagodva szívesen kísérletezgetek saját konyhámban.

Ezeket olvastad már?

Boldog vagyok, ha a családom és a barátaim jóllakottan és elégedetten távoznak tőlem. Lassan 2 éve kezdtem gasztroblogom írását, amit azóta is nagy szeretettel és odaadással szerkesztek. Mára az életem részévé vált, és blogom követői lettek a második családom.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...