A hét szakácsa: Klári

Aki gyakran főz a NoSaltyról, annak nem kell bemutatnunk Klárit, e heti főszakácsunkat. Klári a kezdetektől velünk van, fantasztikus sütijei az oldal kedvencei közé tartoznak.

Lánykoromban nem voltam egy konyhatündér, úgy mentem férjhez, hogy teán és pirított grízen (amit nagyon szerettem ) kívül mást nem tudtam készíteni. Otthon laktunk édesanyámnál, aki viszont remekül főzött és sütött, így nem is inspirált semmi, hogy megtanuljak főzni. Amikor külön költöztünk, a kényszer rávitt a konyhában való ténykedésre, akkor jöttem rá, hogy főzni jó és a kreativitásom is ki tudom élni.

A hét szakácsa: Receptműves >>

Vadas 3.

Egyik kedvenc húsételem, ősztől-tavaszig többször is készítem, mivel érett zöldségekből a legfinomabb.

Tócsni 3.

Gyorsan elkészíthető meleg vacsora, friss salátával nagyon finom. Nálunk szereti a család apraja, nagyja.  

Citromos keksz

Édesanyám a gyümölcshabokhoz mindig ilyen kekszet készített. Most málnahab mellé tálaltuk. (Légmentesen, jól záródó dobozban tárolva sokáig eláll.)

Nagy szerencsém volt, hogy nemigen rontottam el az ételeket, így egyre többfélét készítettem. Amíg köztünk volt édesanyám, természetesen sokszor felhívtam tanácsokért (miből mennyit és mikor, hogyan), melyekkel ő szívesen ellátott. Rengeteg szakácskönyvet és főzéssel kapcsolatos folyóiratot vásároltam, ezekből ötleteket merítve új recepteket is kitaláltam.

A hét szakácsa: Muci >>

Kozák sapka Kláritól

Ezt a sütit évekkel ez előtt az egyik férfi kollegám hozta a névnapi bulijára. Persze nem ő sütötte, hanem az anyukája.Többen elkértük a receptjét, amit ő szívesen megosztott ...

Rántott karfiol 2.

A karfiol nagyon sokféle módon elkészíthető és ilyenkor ősszel a legfinomabb. Nálunk a családban minden formájában kedvelik, de talán rántva szeretik a legjobban.

Disznótoros burgonyaágyon sütve

Egy kedves szomszédunktól kaptunk kóstolót és akkor jutott eszembe, hogy egyszer vendégségben ettem így sütött disznótorost, ami nagyon finom volt és most én is így készítettem el.

Tojáslikőr

A tojáslikőr hagyományosan a húsvéti ünnepek szinte elengedhetetlen tartozéka, bár nem a locsolkodók, hanem leginkább a hölgyek kedvence.

Már 15 éve a húgommal lakom együtt és a munkamegosztás során én a bonyolultabb, türelmet igénylő sütiket készítem. De megéri a bíbelődés, mert nincs annál nagyobb öröm, mint a családi-baráti összejöveteleknél a dicséreteket bezsebelni. Azért nem csak sütök, vannak olyan ételek, befőttek, lekvárok stb. amelyek az én specialitásaim, azokat természetesen én készítem. A húgom szülinapján és névnapján is én készítem az ebédet, ilyenkor igyekszem új ételekkel és desszertekkel meglepni.

A hét szakácsa: Hossó Anita >>

Brassói aprópecsenye

A gyermekeim a vendéglátó helyeken felszolgált brassóit nagyon nem szerették. Ezért kipróbáltam egy másik változatot, aminek a lényege nem csak az ízesítésben van, hanem abban is, hogy ...

Cantuccini 2.

A kezembe került "Dr Oetker: Az ünnep édes pillanatai" kiadványa, és abban találtam ezt a receptet. A családban mindenki szereti ezt a mandulás finomságot, így gyorsan megsütöttem.

Bortorta

Barátnőmnél már többször ettem, most elkértem a receptet és megcsináltam, sikeres volt.

Dobostorta

Öcsém kerek évfordulós bulijára készült ez a dobostorta, ami a vendégek nagy részénél felébresztette a gyermekkor iránti nosztalgiát. Mindenkinek nagyon ízlett. A társaságban ...

Keksztorta

Keresztanyámtól kaptam ezt a nagyon könnyen elkészíthető, finom édesség receptjét. Mikor megcsináltam, olyan sikere volt, hogy alig bírtam annyit megmenteni, hogy le tudjam ...

A rovat korábbi cikkei itt >>

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!