A hét szakácsa: Iluska

Ezen a héten is új főszakácsunk van. A NoSalty hét szakácsának rovatában ezúttal sokatok kedvencéről, Iluskárul tudhattok meg többet! Tartsatok velünk!

Mindig szerettem ételleírásokat, szakácskönyveket olvasgatni, most pedig már tudatosan igyekszem alkalmazni is az olvasottakat. A receptek megfogalmazásában törekszem az egyszerűségre. Kerülöm a ritka alapanyagok, fűszerek használatát, hogy a főzésben a kevésbé járatosak is könnyen feltalálják magukat a konyhában.Emlékszem, 14 éves voltam, mikor tudtam, hogy szüleim fáradtan térnek haza a kerti munkából, és káposztás sztrapacskával akartam őket meglepni. A sztrapacska nokedlinek sikeredett, és édes káposzta híján, fahéj ízesítést kapott (fura íze volt)... Apukám szerintem nem akarta mondani, milyen rossz, de megette az egészet...Ma már előkészítem az alapanyagokat, és a már kialakult tudásom szerint készítem az ételeket, süteményeket, hogy méltóképpen tálalhassam a családomnak.

A hét szakácsa: Ági78 >>

Házi briós Iluskától

Mikor reggel felébred az ember, jól esik egy finom illatú briós... Gőzölgő, meleg tejes kávéval... Ne is mondjam tovább... Langyos hozzávalókkal készítsük, ne hideg helyen, különben ...

Brokkolis karfiolleves

Nálunk bármilyen fajta zöldség jöhet, szerencsére a család minden tagja imádja. Főleg mikor nyár van, és a kertből szedem a hozzávalókat... az az igazi! Én 3 evőkanállal teszek bele ...

Iluska féle burgonyafánk

Sokszor elkészítem a burgonyafánkot, mikor már elegünk van a húsból.Szerencsére mindenki szereti a családban. Én chilis szósszal szoktam, a lányom ketchuppal fogyasztja....  

Hamis hájas

Pár napja készítettem el a hamis hájast. A nővéremet átvertem vele, hiszen azt hitte, valódi hájas, még réteges is lett... pedig nem is lett hajtogatva egyszer sem. Mikor kivettem a ...

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Kucsmagomba leves podagrafűvel

Egy üde gyertyánosban jártam, ahol együtt nőtt a méltatlanul nem ismert podagrafű és a kucsmagomba, így született a recept. A kucsmagomba nyersen mérgező, minimum 20 perc hőkezelést ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!