A hét szakácsa, Hobbychef

A héten ezúttal Hobbychef osztja meg veletek gondolatait, hogyan lett szenvedélye a gasztronómia, és közgazdászként a fél világot beutazva, milyen inspirációkat gyűjtött. 

Nagyon megörültem, amikor a NoSalty felkért, hogy legyek a hét szakácsa.

Hogyan kerül a csizma az asztalra, avagy miként lesz egy közgazdászból Hobbychef? Nos, a Hobbychef már gyermekkorában is előszeretettel legyeskedett a nagyanyja szoknyája mellett a konyhában. Majd amikor felnőtt, nem szobatudósként kutatta a közgazdaságtan rejtelmeit, hanem aktív külkereskedőként járta a világot. Közel 50 országban megfordult, némelyikben hosszabb időt is eltöltött.

S eközben nemcsak a munkáját végezte, hanem ismerkedett más népek kultúrájával, s ami atémánk szempontjából érdekes, gasztronómiájával is.

Távol-keleti recepteket itt találsz!

Végül is nagyon megkedveltem a különböző népek konyháját, s igyekszem – a magam szerény konyhai ismereteim mellett – ezeket reprodukálni. Sokféle ételt szeretek, főleg az erősen fűszereseket, csípőseket. Imádom a magyaros konyha mellett az egzotikus ételeket, halakat, tengeri herkentyűket.

Magyaros fogásokért ide kattints!

Szóval, mindenevő vagyok. De, gondolom, az eddigi receptjeimből ezt már láttátok. Azon vagyok, hogy még sok érdekességet mutassak meg nektek. Köszönöm, ha megtekintitek receptjeimet.

Hobbychef receptjeit itt találod >>

Pálinkás hideg meggyleves

Persze aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen ilyen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát, bár úgy nem lesz olyan finom. Bár ez egy tipikus nyári étel, de fagyasztott ...

A Hét szakácsa rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!