A hét szakácsa: Éva-Anyóca

E heti főszakácsunk a csupa mosoly Éva-Anyóca. Tőle már rég megtanulhattátok, hogy takarékosan főzni nem ördöngösség – csak kreativitás és szeretet kérdése. Ismerjétek meg őt jobban!

Büszke, boldog, kétgyermekes édesanya és feleség vagyok.Már 10 éve nem tudok dolgozni. Ezért teljesen a családomnak élek, megpróbálok megtenni mindent, hogy boldog, biztos, stabil háttérből indulhassanak nap mint nap iskolába és dolgozni. Lányom általános iskolából ballag a nyár elején, a fiam pedig tavasszal érettségizni fog. A férjem dolgozik éjt nappallá téve értünk.Elég nehéz egy fizetésből élni – ami az elmúlt pár év alatt, sőt az utóbbi hónapokban, még nehezebbé vált. Szinte szó szerint „varázsolni" kell a konyhában, hogy olyan étel legyen az asztalon, ami finom, laktató, mindenkinek ízlik.Sokat segít, hogy van udvarunk, a lehető legtöbb alapanyagot megtermeljük, csirkéket is tartunk. Ezen tevékenységek, sok közös, együtt töltött percet-órát kívánnak, így a tavasz-nyár-ősz rengeteg dolgos, de boldog, beszélgetős, sőt: nevetős pillanatot, órát okoz.

A hét szakácsa: Csiki Piroska >>

Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.

Nagyon szeretjük a húsleveseket, de sokszor egy jó kis karajcsont, velőscsont, sokkal fincsibb levest eredményez, ha igazán jól bezöldségeltük. A család is szereti lerágcsálni a húst, ...

Tárkonyos zöldborsóleves

Minden zöldségféle finom és friss, tavaszi, zsenge. Muszáj volt elkészíteni ezt a levest, mert a tavaszi hangulatot ez csak feldobni tudja.:-) Sikerült. :-)

Anyóca kebabos csirkemelle

Megint új ízeket szerettem volna kipróbálni, de nem volt itthon csak olaszos vagy kínai, görög. Megvettem a TV-ben hirdetett fűszeralapot, és bár én egyáltalán nem értettem egyet ...

Csirke bolognais-chilis babos szósszal

Mindig nyerő a csirke, a bolognai és a tészta. Most a hozzávalókat kissé feldobva, egy kicsit variálva, még látványosabb és ízletesebb lett. A kedves vendégünk is nagy csirke és ...

Fantasztikus dolog az internet és a NoSalty. Örülök, hogy pár éve rátaláltam.A fiam és a lányom biztattak, hogy lépjek be, merjek „szakács" lenni, feltenni azokat az ételeket, melyeket a családunk szeret. Bátortalan voltam eleinte.Aztán az elismerő, kedves szavak a főztömre, nagy lelkesedéssel töltöttek el.Nem minden az extra minőségű alapanyag, de ha szeretettel készíti az ember, akkor csodákra képes. Így szerette meg a fiam pl.: a zöldborsót, spenótot, sóskát, sütnivaló tököt... Vagy ismeri meg a kígyóuborkát, meg a zöld cukkinit, és már nem keveri össze.Szeretem az általatok feltett ételeket is, sokat nagy örömmel próbáltam már ki, volt, amelyiket többször is.Azt gondolom, el kell hinni, fogadni, főleg manapság, hogy azok az ételek, melyek nem különleges alapanyagból készülnek, mégis lehetnek finomak, laktatóak, ha szeretettel készülnek. Sajnos a szeretet mellett ma a pénztárca tartalma is befolyásoló. Nagyon. Egyre többünknél.Kérek mindenkit, fogadja szeretettel a másik receptjét!

A hét szakácsa: Klári >>

Ha valaki a recepthez hozzászól, kritizál, tegye: de ne a méreg, a düh vezérelje, ha végképp nem tetszik, hagyja ott a receptet, hozzászólása nélkül – mert ezzel a már gyakorlott vagy kezdő szakácsnak a kedvét veheti el, ez nem tisztességes senkivel szemben.Nem kell minden receptet szó szerint követni, se a bele tett anyag, se a mennyiség terén. Bátran kísérletezzünk!Hagyatkozzunk az emlékeinkben élő vagy az új ízekre, amit ki szeretnénk próbálni.Így vált az én családi mindennapi tevékenységem, a főzés, sütemény sütése – nagyon fontos hobbivá. Merjél kísérletezni, elsősorban magad és a családod kedvéért!

Lecsós pulykamedalion

Lecsó szeretet van még most is ősszel, ezért nem töltöttem a pulykamedaliont, nem rántottam, hanem lecsósan készült el. Tálalhatjuk rövid csőtésztával vagy petrezselymes burgonyával ...

Sütőtökös lapcsánka

Szeretjük a lapcsánkát, de annyi sütnivaló tökünk van, hogy kipróbáltam vele, milyen lesz. Isteni. És fantasztikusan átjött az édeskés tök íze is, a színe is szép volt, a friss ...

A hét szakácsa: Muci >>

Nutellás-mascarponés töltött kenyér

Jamie Oliver kelt tésztás receptje, a TV Paprika műsorában volt, ez annak egy édes, töltelékes változata. Az a bizonyos kimaradt 1/3-ad tészta, ami az Olasz töltött kenyérnél ...

Sütőtökös morzsás pite

Úgy gondoltam, hogy a morzsás pite megérdemel egy ilyen különleges tölteléket. Nem gyümölcs, nem a megszokott krém (túróból, tejszínből, gesztenyéből stb.), de nagyon megérte, a ...

Töltött édes kelt kuglóf

Jó meleg, friss, laktató, finom, édes második fogást szerettem volna készíteni. Nem a szokásos formában, ezért bár kelt tészta, de csodásan megsült, puha, kívülről csodás aranybarna ...

Túrókrémes kosárka

Egész egyszerűen mindig kell a spájzban lennie, na nem az oroszoknak, hanem valaminek: egy kicsi ebből vagy abból, amit, ha összerakunk, egy kis nasi áll elő belőle. Nincsen vasárnap ...

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!