E heti főszakácsunk a csupa mosoly Éva-Anyóca. Tőle már rég megtanulhattátok, hogy takarékosan főzni nem ördöngösség – csak kreativitás és szeretet kérdése. Ismerjétek meg őt jobban!
Büszke, boldog, kétgyermekes édesanya és feleség vagyok.Már 10 éve nem tudok dolgozni. Ezért teljesen a családomnak élek, megpróbálok megtenni mindent, hogy boldog, biztos, stabil háttérből indulhassanak nap mint nap iskolába és dolgozni. Lányom általános iskolából ballag a nyár elején, a fiam pedig tavasszal érettségizni fog. A férjem dolgozik éjt nappallá téve értünk.Elég nehéz egy fizetésből élni – ami az elmúlt pár év alatt, sőt az utóbbi hónapokban, még nehezebbé vált. Szinte szó szerint „varázsolni" kell a konyhában, hogy olyan étel legyen az asztalon, ami finom, laktató, mindenkinek ízlik.Sokat segít, hogy van udvarunk, a lehető legtöbb alapanyagot megtermeljük, csirkéket is tartunk. Ezen tevékenységek, sok közös, együtt töltött percet-órát kívánnak, így a tavasz-nyár-ősz rengeteg dolgos, de boldog, beszélgetős, sőt: nevetős pillanatot, órát okoz.
A hét szakácsa: Csiki Piroska >>
Sertéskaraj csontleves -Csontleves 2.
Nagyon szeretjük a húsleveseket, de sokszor egy jó kis karajcsont, velőscsont, sokkal fincsibb levest eredményez, ha igazán jól bezöldségeltük. A család is szereti lerágcsálni a húst, ...
Tárkonyos zöldborsóleves
Minden zöldségféle finom és friss, tavaszi, zsenge. Muszáj volt elkészíteni ezt a levest, mert a tavaszi hangulatot ez csak feldobni tudja.:-) Sikerült. :-)
Anyóca kebabos csirkemelle
Megint új ízeket szerettem volna kipróbálni, de nem volt itthon csak olaszos vagy kínai, görög. Megvettem a TV-ben hirdetett fűszeralapot, és bár én egyáltalán nem értettem egyet ...
Csirke bolognais-chilis babos szósszal
Mindig nyerő a csirke, a bolognai és a tészta. Most a hozzávalókat kissé feldobva, egy kicsit variálva, még látványosabb és ízletesebb lett. A kedves vendégünk is nagy csirke és ...
Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel
Végre van a kertben csodás és zsenge sárga cukkini, zöldpaprika, friss fűszerként citromos kakukkfű, petrezselyem, na és póré, de mivel nekem még nem olyan nagy, mint a piaci vagy bolti, ...
Gombás-zöldfűszeres csirkefalatok
Kíváncsi voltam erre az egyben a köret és hús zacskós alapra, és sikerült, finom lett. :-)
Fantasztikus dolog az internet és a NoSalty. Örülök, hogy pár éve rátaláltam.A fiam és a lányom biztattak, hogy lépjek be, merjek „szakács" lenni, feltenni azokat az ételeket, melyeket a családunk szeret. Bátortalan voltam eleinte.Aztán az elismerő, kedves szavak a főztömre, nagy lelkesedéssel töltöttek el.Nem minden az extra minőségű alapanyag, de ha szeretettel készíti az ember, akkor csodákra képes. Így szerette meg a fiam pl.: a zöldborsót, spenótot, sóskát, sütnivaló tököt... Vagy ismeri meg a kígyóuborkát, meg a zöld cukkinit, és már nem keveri össze.Szeretem az általatok feltett ételeket is, sokat nagy örömmel próbáltam már ki, volt, amelyiket többször is.Azt gondolom, el kell hinni, fogadni, főleg manapság, hogy azok az ételek, melyek nem különleges alapanyagból készülnek, mégis lehetnek finomak, laktatóak, ha szeretettel készülnek. Sajnos a szeretet mellett ma a pénztárca tartalma is befolyásoló. Nagyon. Egyre többünknél.Kérek mindenkit, fogadja szeretettel a másik receptjét!
Ha valaki a recepthez hozzászól, kritizál, tegye: de ne a méreg, a düh vezérelje, ha végképp nem tetszik, hagyja ott a receptet, hozzászólása nélkül – mert ezzel a már gyakorlott vagy kezdő szakácsnak a kedvét veheti el, ez nem tisztességes senkivel szemben.Nem kell minden receptet szó szerint követni, se a bele tett anyag, se a mennyiség terén. Bátran kísérletezzünk!Hagyatkozzunk az emlékeinkben élő vagy az új ízekre, amit ki szeretnénk próbálni.Így vált az én családi mindennapi tevékenységem, a főzés, sütemény sütése – nagyon fontos hobbivá. Merjél kísérletezni, elsősorban magad és a családod kedvéért!
Fűszeres túróval töltött sertéskaraj rántva
Érdekesség, legalábbis nekem és a családnak a töltött hús. Eddig csak csirkével próbáltam, meg pulykával, de sikerült sertéskarajból is. Most is azt töltöttem, de új tölteléket ...
Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel
Házi kacsazsír: vettem 6 kg kacsahájat, és a tisztítása után, egy nagy lábasban, lassú tűzön a kicsikre feldarabolt hájat, szép lassan, lefedve, néhányszor keverve, 5-6 óráig ...
Lecsós pulykamedalion
Lecsó szeretet van még most is ősszel, ezért nem töltöttem a pulykamedaliont, nem rántottam, hanem lecsósan készült el. Tálalhatjuk rövid csőtésztával vagy petrezselymes burgonyával ...
Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal
Nagyon megszerettük a paradicsomos - kaliforniai paprikás - mézes - szószos tésztát, ezúton nem csak bazsalikomot, hanem petrezselymet, vörösbabot és igen, némi csirkemellet is ...
Rozmaringos töltött - párolt sertéskaraj
Régen ettünk már sertéskarajt. Szerettem volna, ha finom, de nem olajtól csöpögős ételt készítek, és még ráadásul laktató is:-) Így született meg ez az ötlet, aminek a család ...
Sütőtökös lapcsánka
Szeretjük a lapcsánkát, de annyi sütnivaló tökünk van, hogy kipróbáltam vele, milyen lesz. Isteni. És fantasztikusan átjött az édeskés tök íze is, a színe is szép volt, a friss ...
Étcsokoládés kelt csiga - Anyóca módra
Elment a nyár....A nyarat már egyszer a tanév végi nagy meleg után vissza tudtam csalogatni, elhatároztam, hogy kelt tésztát sütök, és jött is, meleg, nagyon meleg, kánikula, és aztán ...
Házi túrós-kakaós kelt palacsinta csoki duplával
Rég ettünk palacsintát, és már a gondolataimban volt. Igaz, gofrik készültek, de a hagyományos palacsinta nem. Hiányzott! Tegnap a barátnőm, akitől a csirkét, kacsát, és egyéb ilyen ...
Nutellás-mascarponés töltött kenyér
Jamie Oliver kelt tésztás receptje, a TV Paprika műsorában volt, ez annak egy édes, töltelékes változata. Az a bizonyos kimaradt 1/3-ad tészta, ami az Olasz töltött kenyérnél ...
Sütőtökös morzsás pite
Úgy gondoltam, hogy a morzsás pite megérdemel egy ilyen különleges tölteléket. Nem gyümölcs, nem a megszokott krém (túróból, tejszínből, gesztenyéből stb.), de nagyon megérte, a ...
Töltött édes kelt kuglóf
Jó meleg, friss, laktató, finom, édes második fogást szerettem volna készíteni. Nem a szokásos formában, ezért bár kelt tészta, de csodásan megsült, puha, kívülről csodás aranybarna ...
Túrókrémes kosárka
Egész egyszerűen mindig kell a spájzban lennie, na nem az oroszoknak, hanem valaminek: egy kicsi ebből vagy abból, amit, ha összerakunk, egy kis nasi áll elő belőle. Nincsen vasárnap ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!