A hét legjobbjai - Programajánló

Még érdemes kiélvezni az enyhe őszt, és élni a programok adta lehetőségekkel. Nézzük, mit kínál október harmadik hete.

Étterem Hét – október 14-20.

Egy hétig menüzik az ország.

Újra itt az Étterem Hét! Egy hétig menüzhetünk Budapest és az ország legjobb éttermeiben.Ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem konyháját ismerhetjük meg megfizethető áron az ötödik Országos Étterem Hét keretén belül, október 14. és 20. között. Nincs más dolgunk, mint előzetesen asztalt foglalni az Étterem Hét weboldalán, és az adott időpontban minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatunk 3300 forintos áron a választott étteremben. A DiningCity nemzetközi étteremajánló programjában több olyan étterem is részt vesz, amely szerepel Az 50 legjobb magyar étterem listájában, és az asztalfoglalás során akár Michelin ajánlással rendelkező éttermet is választhatunk. A résztvevő felső- és középkategóriás éttermek a kínálatuk legjavát kínálják a vendégeiknek: általában 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői.

Kattints a részletekért!


Nagy Olaszrizling Kóstoló, Budapest – október 19.

Főszerepben az olaszrizling.

Idén októberben első ízben kerül megrendezésre az Olaszrizling Október, amelynek központi témája hazánk legnagyobb területen termesztett fehérszőlő-fajtája. A rendezvény célja, hogy megmutassa, az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora lehet, hanem dűlőszelektált és válogatás tételei által a különleges alkalmak méltó kísérője is.Az olaszrizling – mint a mindennapok itala és mint prémium bor – az eddigieknél több figyelmet érdemel. Tudják ezt a vele foglalkozó borászok is; nem véletlen, hogy a programsorozat Nagy Olaszrizling Kóstolójára a koncepció meghirdetését követő két hétben a közel hatvan kiállítói hely döntő többsége elkelt. A budapesti Gerbeaud Házban október 19-én 16:00-tól induló sétáló kóstolót megelőzően délelőtt három ültetett mesterkurzussal veszi kezdetét a fehérszőlő-fajtának szentelt nap. A délután és este zajló kóstoló után 22:00-tól pedig hajnalig tartó borbuliban vehetnek részt az érdeklődők a NU bisztróban.

Kattints a részletekért!


Októberi halünnep a Budaörsi Halpiacon, Budaörs – október 19.

Halünnep a tengeri herkentyűk nagymesterénél, a The Fishmongernél!

Halünnep a Budaörsi Halpiacon! Lesz sushi kóstoló a Nobutól, lazacburger, finom borok, élőzene és gyereksarok. A rendezvény házigazdája a tengeri herkentyűk nagymestere, a The Fishmonger. Az előre regisztrálókat ingyenes kuponnal lepik meg, amit a helyszínen lazacburgerre vagy sushi ízelítőre válthatnak majd be. A Halünnep ideje alatt a Dokk büfében és a halpiaci boltban 10% kedvezménnyel vásárolhatnak az érdeklődők. Érdemes előre regisztrálni, hiszen a nap végén a regisztráltak és a sushit vásárlók között egy 2 személyre szóló Nobus vacsorát sorsolnak majd ki.

Kattints a részletekért!


Gesztenyeünnep, Nőtincs – október 19-20.

Gesztenyeünnep a Seholszigeten.

Őszi ízek és felejthetetlen élmények, kicsiknek és nagyoknak a nőtincsi Seholsziget Élményparkban. Finom, ropogósra sütött szelíd gesztenyével, gesztenye lekvárral és házi gesztenyepürével invitálnak minden érdeklődőt a hétvégére. A felnőtteket sült gesztenye és forralt bor várja, a gyerekek pedig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol megtudhatják, mire jó még a gesztenye!

Kattints a részletekért!


VIII. Szigligeti Süllőfesztivál, Szigliget – október 19-20.

Őszi halfesztivál a Balaton partján.

A Szigligeti Süllőfesztivál a Balaton egyik legnépszerűbb őszi gasztronómiai fesztiválja. 2006 októberében került először megrendezésre, hagyományteremtő szándékkal, a Szigligeti Turisztikai Egyesület szervezésében. A kétnapos fesztivál ideje alatt nagyszabású kézműves vásár várja a vendégeket, valamint pompás gasztronómiai élvezetekben lehet része a hal és a bor kedvelőinek. Mindezek mellett pedig a Balaton őszi hangulatát, szépségét is megcsodálhatja mindenki a Szigligeti Süllőfesztiválon.

Kattints a részletekért!


Zöldturmix Fesztivál, Budapest – október 20.

Középpontban a nyersételek.

Idén is megrendezésre kerül a Zöldturmix fesztivál, ami Magyarország első nyersétel-központú rendezvénye. A szervezők célja, hogy minél több oldalról bemutassák ezt az életmódot. Minden egy helyen, ami a nyers étkezésről szól, vagy hozzá kapcsolódik. Az előadások mellett jóga órák, nyersétel „főző” verseny és a témához kapcsolódó könyvek, gépek, kóstolók várják az érdeklődőket.

Kattints a részletekért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...