Háztartástan rovat – a kezdetekről

A legjobb konyhai trükkök és tippek birtokosa, az alapanyagok mindentudója, Sárdi Dani hétről hétre segít titeket cikkeivel. Eljött az idő, hogy részletesebben valljon a Háztartástan rovat jelenéről és jövőjéről!

Fél éve indult Háztartástan rovatom a NoSalty.hu-n. Célom az volt – és most is az –, hogy egy olyan anyag álljon össze, melynek segítségével minden érdeklődő képes megalapozni saját háztartását. Nagyon sok a receptoldal, a gasztroblog, de alapok nélkül a legtöbben nem mernek „összedobni egy lecsót" sem, nem tudják, mit hol vegyenek meg, mit tartsanak otthon, és mi az, amit frissen kell megvásárolni. Úgy képzelem, hogy olyan alapokat tudok adni, amire már mindenki fel tudja építeni azt a háztartást, amiben ő és a családja jól érzi magát és képes fenntarthatóan, jó minőségű anyagokból finom ételeket készíteni.

Tele tárca, tele kamra! >>

A bejegyzések írása közben alakult, kristályosodott a koncepció: léteznek az egész évben otthon tartható/tartandó hozzávalók, ezek a „mindig legyen otthon" megjelölést kapták és majd kapják is. A következő kategória a „jó, ha van otthon", azokat a hozzávalókat jelölöm így, melyek nélkül ugyan teljes értékű lehet egy háztartás, de azért helyük van egy 21. századi magyar háztartásban. A fentieken kívül szezonális termékekkel is foglalkozom, ezeknél jelzem, hogy mikor érdemes őket szünet nélkül fogyasztani, és mikor nem tudunk hozzájuk jutni megfelelő minőségben.

Fűszerezd meg az ételed! >>

Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy a bejegyzések alapvetően kezdőknek szólnak, bár haladóknak is gondolatébresztőek lehetnek. A későbbiekben lesznek olyan cikkek is, melyeket inkább haladóknak szánok majd, ezt majd a cikk elején külön jelzem. A megkülönböztetést azért tartom fontosnak, mert a kezdőket egy-egy túl részletes cikk elriaszthatja, megijesztheti.

Spórolós vitaminforrás, jön az alma! >>

Amint azt megszokhattátok, a hozzávalókhoz egy-két, a hozzávalóra nagyon jellemző receptet is közzé szoktam tenni. A szezonális hozzávalóknál pedig igyekszem megadni pár tartósítási lehetőséget is, hogy a spájzokban is legyen saját befőtt, lekvár, bármi, amit büszkén lehet mutogatni.

Minden cikknél igyekszem kitérni arra is, hogy hol érdemes az adott terményt/terméket beszerezni, de ez természetesen nem a reklám helye. Ettől függetlenül konkrét beszerzési helyeket e-mailes megkeresésre nagyon szívesen küldök. Számomra nagyon fontosak a visszajelzések, csakúgy a pozitívak, mint a kritikák. Ezeket, és kísérő figyelmeteket köszönöm!

Most készíts kukoricakonzervet! >>

A Háztartástan rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...