Télen vagy nyáron, mindegy: a zöldségekkel és a gyümölcsökkel nem könnyű. Mi segítünk, jó pár olcsó, egyszerű trükköt mutatunk be, hogyan is bánjunk a vitaminforrásainkkal!
Gyümölcsöket a mélybe
Mindegyikünk tapasztalta már, hogy nincs olyan nejlonzacskó, ami ne szakadna ki, a műanyag dobozok pedig drágák, deformálódnak és nem akarnak illeszkedni, az egyik kisebb, a másik nagyobb, kerek vagy szögletes, sehogy sem passzolnak össze. Mi most mutatunk nektek egy jó megoldást, a tejes dobozt! Egyrészt szögletes, minden helyet ki tudunk használni vele, több is elfér egymás mellett és nem szakad ki. Mit is kell vele csinálni:
- A dobozt forró, mosogatós vízben gyorsan mossuk ki, szárítsuk meg, a gyümölcsökkel is tegyünk így.
- Zárjuk le jól ragasztószalaggal, írjuk rá a dátumot (ez fontos, így nem lesz káosz a mélyhűtőben), és hogy mi van benne. Hálásak leszünk ezért – magunknak!
Még több praktikarecept a tárolással kapcsolatban itt >>
Zöldségekkel csak csínján
A zöldségek nagyobb újságpapírba tekerve és kilyukasztott nejlonzacskóba téve, a hűtőben hetekig eltarthatók, de...
- a paradicsomot ne tartsuk a hűtőben, mert érzékeny, és a hideg hatására elveszíti a zamatát. Hűtő helyett tároljuk kamrában vagy más hűvösebb helyen.
- ha a burgonyátgyümölcsökkel tároljukegy helyiségben, kevésbé csírázik.
- a felvágott zeller és karalábé alufóliába téve a hűtőszekrényben akár egy hétig is friss marad, míg nejlonban csúnyán elszíneződik.
- ha sárgarépát egy nagy ládába nedves homokot teszünk, és azzal betakargatjuk a répák gyökereit, akkor sokáig eláll.
- ha a fejessalátát egy edénybe állítjuk kevés vízbe – hogy a szárát ellepje 1-2 cm-re –, és így rakjuk be a hűtőszekrénybe, akár egy hétig is finom, friss marad!
- a vöröshagymát (fokhagymát is) lógatva tároljuk. Tegyük egy nejlonharisnyába, és minden hagyma után kössünk egy csomót. A harisnyát száraz helyen akasszuk fel.
Oszd meg: Nektek milyen praktikáitok vannak? A hozzászólásokban írjátok le, kíváncsiak vagyunk rájuk!
Még több praktikarecept itt >>
Nem lehetetlen! Olcsó, diétás fogások! >>