Hámozz főttkrumplit nagyon trükkösen!

Megint van új a Nap alatt: aki eddig küszködött a főtt krumpli megpucolásával, mert nem jött le a héj, és megégette a kezét, az fellélegezhet. Nagy gond oldódik most meg.

A krumpli az örök. Sose unjuk meg, sose írja felül őt semmilyen kalóriaadat vagy tény, miszerint hizlal. Egy jó adag krémes krumplipüré, sült burgonya vagy sima hagymás tört krumpli, esetleg chips, és boldogabb a napunk. Az egyik leggyakoribb alapanyag, így főzni is sokszor megfőzzük. Ti hogyan húzzátok le a héját? Főzés előtt? Után? Ha héjában főzitek, utána vártok kihűlésig, vagy fujkodva, egyik kézből a másikba dobálva húzkodjátok le a forró héjdarabokat? Na, ennek vége.

1. Fogjuk a nyers krumplit, és a héjat keresztben középen körbevágjuk egy éles késsel.

2. Ezután ráöntünk annyi forró vizet, hogy ellepje, vagy szimplán megfőzzük.

3. Miután megfőtt, a két félbevágott héjdarabot leszedjük a krumpliról, mint egy sapkát. Lecsusszan. Szuper!

Ezt olvastad?

Házichips a mikróból 2 perc alatt!

(via huffington)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...