Grillezett-diós-füstölt gomolya
A pár héttől ezelőtti vacsoramenü sikerén felbuzdulva ismét olyan recepteket válogattam nektek, melyek elkészítése negyed óránál többet nem vesz igénybe (kivéve egy esetben) és ezúttal egyik étel sem tartalmaz húst – nincsen emögött komolyabb ideológia, egyszerűen jót tesz a szervezetnek, ha néha kicsit tehermentesítjük, ráadásul a vegák is imádni fogják a most következő ajánlatokat.
Hétfő
Jó kis sűrű szósz spagettira öntve: sok zöldség, amit csöppnyi olívaolajon megpirítunk, majd paradicsomban megforgatunk, így kapunk masszív és nagyon ízletes feltétet, amiből – ha ügyesek voltunk, márpedig miért ne – nem fogjuk hiányolni a húst. A recept szabadon, ízlés szerint variálható, gazdagítható. Befektetett idő: 15 perc.
Kedd
Még mindig kapható nagyon szép fej retek a piacon, viszont hamarosan bealkonyodik a szezonnak, így még utoljára érdemes valamilyen vacsorához lakmározni belőle: mindjárt itt van ez a tojásos-ricottás mártogatós friss pirítóssal, esetleg újhagymával (szívem szerint ezt minden fogás mellé enném)!
Szerda
Első ránézésre ez a leves nagyon, túlságosan “zöldnek” tűnhet, a finnyásabbak biztosan kétkedve fogadják majd. Aztán megkóstolva, a borral és tejszínnel főtt, vajon párolt rukkola sajtos melegszendviccsel valószínűleg a meghasonlás élményével fog rájuk hatni, mert ez a leves nemcsak egészséges, tényleg nagyon finom is.
Csütörtök
Jöjjön a heti betevő édesség, ami megint csak nem hosszabb egy negyedórás műveletnél. Akárcsak számos keleti édesség, ez is viszonylag sok cukrot tartalmaz, ennek mennyiségét saját szánk íze szerint csökkenthetjük. A szirup és a krém gyorsan összedobható és adagolható a babapiskótára.
Péntek
Egy amolyan klasszikus, minden háztartásban előforduló tojáskrém receptje: főtt tojások majonézzel, snidlinggel és petrezselyemmel, na meg persze a krémesség érdekében tejföllel. Jöhet mellé a friss kenyér!
Még több tippet találsz a Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkei között >>