Gyors, tojásos reggelik

Legtöbbünk a hétköznapokon mellőzi a legfontosabb étkezést, a reggelit! Pedig ahhoz, hogy energikusan induljon a nap, nem elég egy bögre kávé. Sőt ez talán a legrosszabb, amit tehetünk. Éhgyomorra lehetőleg ne igyunk kávét!

Forró italok reggelire >>

Aki nem szokta meg, hogy reggelizik, az el sem tudja képzelni, hogy felkelés után kapásból leerőltessen egy szendvicset, pirítóst, omlettet vagy bármilyen más falatot. De ha rászánjuk magunkat, és fokozatosan hozzászoktatjuk a gyomrunkat a reggeli evésre, meglátjuk, milyen üdén indul majd a nap.

Tojáskrém

Gyermekkorom régi kedvence. Minden hétvégén azzal nyúztam az Anyukámat, hogy tojáskrémet készítsen reggelire. Szegény ráunt egyhamar a tojáskrém mániámra és inkább megtanította, ...

Pirítós rántotta

Az egyik nagy kedvenc volt még régen, amíg a nagymama élt. A "Mit ennél fiam?" kérdésre az ott töltött nyaralások alatt a kenyeres rántotta volt általában a válasz. Nem tudom, hogy ...

Omlett sóskával (Omlett 2.)

Hogy ne mindig az imádott sóskafőzelék készüljön a sóskából, döntöttem a sóskás omlett mellett. Ennél kényeztetőbb reggelit elképzelni sem tudnék.

A tojás nagyon tápláló és laktató étel, így, ha sokáig nem is jutunk ebédhez, kibírjuk vele a következő étkezésig.

Energiabomba reggelire >>

Tojásfőzési idők >>

Ha nincs sok időnk az étellel pepecselni, készítsük el az alábbi receptek valamelyikét. Gyors, ízletes és tápláló reggelik következnek!

Bundázd a kenyeret! >>

Ham&eggs másképp

Ha sütőben készítjük, megspóroljuk az álldogálást a gáz mellett. Pofonegyszerű, hamar elkészül, és amíg sül, lesz pár percünk egy sminkelésre, a hírek átolvasására vagy gyermekünk felöltöztetésére.

Omlett reggelire >>

Az alapverzió mindhárom esetben, hogy vajjal kikenjük a formát, majd kibéleljük sonkával, prosciuttóval, vagy amit éppen otthon találunk a hűtőben. Ha a sima, ham&eggs verziót készítjük, üssük bele a tojást a formába, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül tegyük a sütőbe, majd tálaljuk pirítóssal.

Reggeli, hogy jól induljon a nap >>

Mediterrán tojásos reggeli

Ugyanúgy kezdjük az elkészítést, mint az előző receptnél. Kenjük ki a formát vajjal, majd béleljük sonkával. Tegyünk bele koktél paradicsomot, rukkolát, majd verjünk fel egy tojást, és öntsük az edénybe. Sózzuk, borsozzuk, végül reszeljünk a tetejére kevés parmezánt.

Egy könnyebb változat

A parmezánt helyettesíthetjük mozzarellával vagy más, zsírszegény sajttal. Elhagyhatjuk a borsot is, helyette tegyünk bele petrezselymet vagy borsikafüvet.

Tálaljuk friss bagettel, pirítóssal vagy salátával!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...