Legtöbbünk a hétköznapokon mellőzi a legfontosabb étkezést, a reggelit! Pedig ahhoz, hogy energikusan induljon a nap, nem elég egy bögre kávé. Sőt ez talán a legrosszabb, amit tehetünk. Éhgyomorra lehetőleg ne igyunk kávét!
Aki nem szokta meg, hogy reggelizik, az el sem tudja képzelni, hogy felkelés után kapásból leerőltessen egy szendvicset, pirítóst, omlettet vagy bármilyen más falatot. De ha rászánjuk magunkat, és fokozatosan hozzászoktatjuk a gyomrunkat a reggeli evésre, meglátjuk, milyen üdén indul majd a nap.
A tojás nagyon tápláló és laktató étel, így, ha sokáig nem is jutunk ebédhez, kibírjuk vele a következő étkezésig.
Ha nincs sok időnk az étellel pepecselni, készítsük el az alábbi receptek valamelyikét. Gyors, ízletes és tápláló reggelik következnek!
Ham&eggs másképp
Ha sütőben készítjük, megspóroljuk az álldogálást a gáz mellett. Pofonegyszerű, hamar elkészül, és amíg sül, lesz pár percünk egy sminkelésre, a hírek átolvasására vagy gyermekünk felöltöztetésére.
Az alapverzió mindhárom esetben, hogy vajjal kikenjük a formát, majd kibéleljük sonkával, prosciuttóval, vagy amit éppen otthon találunk a hűtőben. Ha a sima, ham&eggs verziót készítjük, üssük bele a tojást a formába, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül tegyük a sütőbe, majd tálaljuk pirítóssal.
Reggeli, hogy jól induljon a nap >>
Mediterrán tojásos reggeli
Ugyanúgy kezdjük az elkészítést, mint az előző receptnél. Kenjük ki a formát vajjal, majd béleljük sonkával. Tegyünk bele koktél paradicsomot, rukkolát, majd verjünk fel egy tojást, és öntsük az edénybe. Sózzuk, borsozzuk, végül reszeljünk a tetejére kevés parmezánt.
Egy könnyebb változat
A parmezánt helyettesíthetjük mozzarellával vagy más, zsírszegény sajttal. Elhagyhatjuk a borsot is, helyette tegyünk bele petrezselymet vagy borsikafüvet.
Tálaljuk friss bagettel, pirítóssal vagy salátával!