Gyors, tojásos reggelik

Legtöbbünk a hétköznapokon mellőzi a legfontosabb étkezést, a reggelit! Pedig ahhoz, hogy energikusan induljon a nap, nem elég egy bögre kávé. Sőt ez talán a legrosszabb, amit tehetünk. Éhgyomorra lehetőleg ne igyunk kávét!

Forró italok reggelire >>

Aki nem szokta meg, hogy reggelizik, az el sem tudja képzelni, hogy felkelés után kapásból leerőltessen egy szendvicset, pirítóst, omlettet vagy bármilyen más falatot. De ha rászánjuk magunkat, és fokozatosan hozzászoktatjuk a gyomrunkat a reggeli evésre, meglátjuk, milyen üdén indul majd a nap.

Tojáskrém

Gyermekkorom régi kedvence. Minden hétvégén azzal nyúztam az Anyukámat, hogy tojáskrémet készítsen reggelire. Szegény ráunt egyhamar a tojáskrém mániámra és inkább megtanította, ...

Pirítós rántotta

Az egyik nagy kedvenc volt még régen, amíg a nagymama élt. A "Mit ennél fiam?" kérdésre az ott töltött nyaralások alatt a kenyeres rántotta volt általában a válasz. Nem tudom, hogy ...

Omlett sóskával (Omlett 2.)

Hogy ne mindig az imádott sóskafőzelék készüljön a sóskából, döntöttem a sóskás omlett mellett. Ennél kényeztetőbb reggelit elképzelni sem tudnék.

A tojás nagyon tápláló és laktató étel, így, ha sokáig nem is jutunk ebédhez, kibírjuk vele a következő étkezésig.

Energiabomba reggelire >>

Tojásfőzési idők >>

Ha nincs sok időnk az étellel pepecselni, készítsük el az alábbi receptek valamelyikét. Gyors, ízletes és tápláló reggelik következnek!

Bundázd a kenyeret! >>

Ham&eggs másképp

Ha sütőben készítjük, megspóroljuk az álldogálást a gáz mellett. Pofonegyszerű, hamar elkészül, és amíg sül, lesz pár percünk egy sminkelésre, a hírek átolvasására vagy gyermekünk felöltöztetésére.

Omlett reggelire >>

Az alapverzió mindhárom esetben, hogy vajjal kikenjük a formát, majd kibéleljük sonkával, prosciuttóval, vagy amit éppen otthon találunk a hűtőben. Ha a sima, ham&eggs verziót készítjük, üssük bele a tojást a formába, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül tegyük a sütőbe, majd tálaljuk pirítóssal.

Reggeli, hogy jól induljon a nap >>

Mediterrán tojásos reggeli

Ugyanúgy kezdjük az elkészítést, mint az előző receptnél. Kenjük ki a formát vajjal, majd béleljük sonkával. Tegyünk bele koktél paradicsomot, rukkolát, majd verjünk fel egy tojást, és öntsük az edénybe. Sózzuk, borsozzuk, végül reszeljünk a tetejére kevés parmezánt.

Egy könnyebb változat

A parmezánt helyettesíthetjük mozzarellával vagy más, zsírszegény sajttal. Elhagyhatjuk a borsot is, helyette tegyünk bele petrezselymet vagy borsikafüvet.

Tálaljuk friss bagettel, pirítóssal vagy salátával!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!