Gyors csupakókusz palacsinta

Ígérem, nem ragad a fogad közé a száraz kókuszreszelék, mivel nem is kerül bele. Amit kapsz, az egy pihe-puha omlós tészta. Ráadásul glutén- és laktózmentes.

Banános palacsinta két összetevőből! Nagyszerű ötletet adtunk nektek a napokban a Nosalty Facebook-oldalán. Gondolom, sokan el is készítettétek. Most egy másik déligyümölcs, a kókusz segítségével jutunk el a mennyekbe!

A kókuszos palacsinta receptjéért kattints a képre!

Gyermekeim állítása szerint: palacsintát minden nap tudnának enni. Ezért elég gyakran sütök nekik. Ha éppen mégsem lenne kedvem hozzá, csak bekeverem a tésztát, és a legaktívabb delikvens áll a serpenyők mögé. Már majdnem mindenki gyakorlott a sütésben, zsonglőrök módjára dobálják a korongokat.

Pár napja - a palacsinta világnapján - egy olyan receptet kerestem, amivel meglephetném a gyerekeket. Végül egy kókuszosra tettem a voksom. Összedolgoztam pár leírást eggyé, azt szerettem volna, hogy igazán kókuszos íze legyen a palacsintánknak. Akaratomon kívül sikerült egy laktóz- és gluténmentes édességet előállítanom, aminek külön nagyon örülök. A családban ugyanis van felvevőpiaca az ilyesminek. Ha tejbegrízt,- rizst vagy sima palacsintát készítek, mindig kétféle adagot kell összeállítanom. Egy simát és egy menteset. Ezzel a recepttel viszont egy időben mindkét csapatnak a kedvére tehetek.

Kattintts a képre a kókuszos amerikai palacsina receptjéért!

Kókusztej vagy mandulatej

Az a recept, ami leginkább megtetszett, mandulatejjel lazítja fel a tésztát, én ehelyett kókusztejet használtam. Na nem azt a konzerves változatot, amelyik szinte krémszerű, hanem rendes dobozosat, amilyen kiszerelésben a mandulatej is kapható. Ez egy elég elterjedt márka, minden nagyobb boltban kaphatóak rizs és szója alapú laktóz- és gluténmentes termékei.

Mézzel a legfinomabb a kókuszos palacsinta, kattints a képre a receptért!

Mézzel a legjobb!

Juharszirup helyett használjatok nyugodtan bármilyen mézet az édesítéshez. A véglegesített recept körülbelül 6 nagy vagy 8 kisebb palacsintát ad ki. Tálalhatjátok frissen vágott gyümölcsökkel, bogyós gyümölcsökből készült lekvárral, szósszal. Én most kókuszchipset pirítottam a tetejére. Nemcsak reggelire vagy vacsira jó, kókusztejes sütőtökkrémleves után ebédre, vacsorára is nagyszerű fogás.

Milyen jó, hogy nem nekünk kell megmásznunk a 25-30 éter magas pálmákat ezért a csodálatos gyümölcsért, hogy a pucolásáról ne is beszéljünk! Használjátok ki minden áldásos termékét, süssetek palacsintát belőle!

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek