A KIOSK története pár éve indult, de akkora az érdeklődés iránta, hogy Március 15-e téri étterem rendszeresen kitalál valamilyen újítást, hogy mindenkinek jusson a KIOSK-élményből. Nyáron a KIOSK Budapest teraszára várták a foci EB-szerelmeseit, most, hogy hidegre fordult az idő, és az adventi időszakba is szépen belemásztunk, a városiak egyik kedvenc délutáni-hétvégi időtöltéséhez alkalmazkodnak - ők is kivonultak a Bazilika elé.
A Szent István Bazilika előtti adventi vásár egyre népszerűbb - főleg azok választják, akik szeretnének a hagyományos ünnepi hangulatban bóklászni pár órát, de sok nekik a zsúfolt Vörösmarty tér. Karácsony előtt a KIOSK is dupla fordulatszámon pörög, rengeteg foglalásuk van, és hogy véletlenül se fordulhasson elő, hogy valaki "nem kap a jóból", ha éppen arra vágyik, kitelepültek az adventi vásárba is.
A pár itemes, adventi hangulatú étlap ízig-vérig KIOSK-gyermek: ugyanúgy Orosz Gábor receptjeiből készítik őket, mint a Március 15-e tér konyháján. Választhatunk a lélek- és kézmelegítő sütőtökkrémleves vagy gulyásleves közül, ha pedig tartalmasabb ebédre vágyunk, akkor a konfitált, káposztás kacsacomb, a fűszeres-sajtos kolbász és a hamburger közül választhatunk. Bár a hamburger nem az a kifejezetten karácsonyi darab, a KIOSK klasszikus marhaburgere annyira népszerű az étterem vendégei között, hogy nem akarták otthon hagyni. Szerencsére, mert ez a frissen sült, szaftos-olvadós-nyúlós sajtos KIOSK-burger minden karácsonyi vásárt feldobna.
Nagyon jó ötlet a kacsacomb is - anélkül tudunk egy masszív, roppanós, omlós kacsacombot magunkba gyűrni két ajándék begyűjtése között, hogy csuklótól könyékig szószban úsznánk. A friss, mustáros kenyéren kínált fűszeres-sajtos sült kolbász pedig igazi szezonális falat - kis hezitálás után a kedvencünk a sorból. A KIOSK-kocsi menüjének tervezésekor fontos szempont volt, hogy olyan ételeket lehessen kapni, amelyeket pultnak támaszkodva is el lehet fogyasztani egyszerűen. Így került a kínálatba a házi csokis és karamellás fánk, amelyet az orrunk előtt öntenek le forró csokival, illetve karamellizálnak. Ha arra járunk, még csak tévedésből se hagyjuk ki!
Emellett más sütik is vannak a kínálatban: a KIOSK cukrászdájának egy része kiköltözött, és nemcsak szelet sütiket, de egész tortákat is elvihetünk. Ha például idén nincs kedvünk bejglit sütni, de garantáltan jó minőségű mákos és diós tekercsre vágyunk, akkor itt is beszerezhetjük. Apropó, apró karácsonyi csalások: akárcsak tavaly, idén is megrendelhetjük a teljes karácsonyi menüt a KIOSK-ból, a halászlétől kezdve a libamájon, pulykán és töltött káposztán át egészen az ünnepi desszertekig mindent, december 19-ig, majd felvehetjük december 23-án és 24-én.
Ha pedig egy igazán exkluzív szilveszteri vacsorára és bulira vágyunk, akkor is érdemes a KIOSK-kal számolni - többféle vacsora és italcsomag közül választhat, aki itt tölti az év utolsó éjszakáját. Az eseményről bővebben itt olvashattok!
Ez is érdekelhet!
Ezeket olvastad már?
Susu: az egyszerű és elérhető fine dining
Fine and simple, sexy bites - ezeket a jelzőket használták eddig a Tütü mellett nyitott Susura, ahol a franciás miliő fúziós konyhával és remek koktélokkal párosul!
DacotaBori Mami - gasztrobisztró a Mátra lábánál
Van élet a fővároson túl is, lassan de biztosan a vidéki vendéglátás is megújul - tökéletes példa erre a Mátra lábánál lévő Bori Mami, a hiánypótló gyöngyösi gasztrobisztró!
DacotaBIGinning - az óriás adagok Mekkája Budán
Egyre nagyobb a szakadék a fine dining és a hagyományos vendéglátás között - mi most megtaláltuk a kettő ötvözetét Budán, a BIGinningben.
DacotaMárga kettő - már Budapesten is!
A Balaton-felvidék egyik legnépszerűbb bisztrókonyhája Csopakon a Márga - és szeptember eleje óta már Budapesten is várja a vendégeit!
Dacota