Betekinthettek egy dolgozó, négygyermekes anyuka konyhai kalandjaiba, aki, reméljük, sok új ötlettel ajándékoz meg titeket! Olvassátok hétről-hétre Grétit a NoSalty-n!
Első lépések a konyhában
Kilencévesen egy rizsfelfújttal kezdtem pályafutásomat. Mondhatnám azt, hogy akkoriban nagymamámat szerettem volna helyettesíteni, aki nyugdíjba vonulása után is dolgozott, így nem ért rá sütni az unokájának. Valójában, testvér híján, elfoglaltságot kerestem magamnak. Ebből szerelem lett, mely a mai napig töretlen. Kisgyermekként megnéztem, mi van a hűtőben és a spájzban, majd felcsaptam a minden családban megtalálható Horváth Ilona szakácskönyvet, és a rendelkezésemre álló alapanyagok alapján kikerestem azt az ételt, amit ezekből el lehetett készíteni.
Hatan az asztal körül
Ma már egy kicsit nagyobb gondot fordítok a hozzávalók beszerzésére, ügyelek az egészséges táplálkozásra és az ételek sokszínűségére. Akármerre járok, legyen az egy házi kifőzde vagy elegáns étterem, mindenhol a számomra legizgalmasabb ételt vagy a helyi specialitást választom, és ha ízlett, akkor elkészítem saját átiratban. Jelenleg négy, mindig éhes, kamaszodó gyerkőc „kaja”-kívánságait igyekszem teljesíteni, így kevesebb időm jut élménygyűjtésre. A mindennapi impulzusok beszerzésében nagy segítséget nyújt a NoSalty oldala, ahol szívesen böngészek és osztom meg saját tapasztalataimat, receptjeimet.
Olívaoljjal készült receptjeinket itt találod >>