Gránátalmamagok kinyerése

Veletek is előfordult, hogy azért nem vettetek a zölsdégesnélgránátalmát, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Pucolni tudni kell! Tartsatok és pucoljatok velünk, gyorsan és egyszerűen!

Hamarosan élvezhetjük a jól megérdemelt jutalmunkat, a gránátalmamagokat– télvíz idején amúgy is kell a szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba–,de előbbválasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdjük el a pucolást!

Gránátalmamagok kinyerése

  1. A megtisztított gránátalmát keresztben félbevágjuk.
  2. Az egyik felet tál fölé tartjuk (a magok lefelé néznek), oldalirányból kissé benyomkodjuk, ezáltal néhány mag már kiesik, és némi léhez is jutunk.
  3. Majd fogunk egy nehezebb konyhai tárgyat, pl. kisebb nyújtófát, egyik kezünkkel tartjuk a gyümölcsöt, a másikkal a nyújtófát fogjuk és elkezdjük ütögetni vele a gránátalma tetejét, a magok pedig kipotyognak. Kerülhetnek közben a tálba a magokat elválasztó hártyadarabkákból, ezeket (mivel nem ehetők) kiszedjük.
  4. Tipp: Célszerű az alábbi folyamatot a mosogatóban végezni, mert fröcskölhet a gránátalma leve.

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre

Előző cikkünk a mango pucolásáról >>

Még több praktika itt >>

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...