Gránátalmamagok kinyerése

Veletek is előfordult, hogy azért nem vettetek a zölsdégesnélgránátalmát, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Pucolni tudni kell! Tartsatok és pucoljatok velünk, gyorsan és egyszerűen!

Hamarosan élvezhetjük a jól megérdemelt jutalmunkat, a gránátalmamagokat– télvíz idején amúgy is kell a szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba–,de előbbválasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdjük el a pucolást!

Gránátalmamagok kinyerése

  1. A megtisztított gránátalmát keresztben félbevágjuk.
  2. Az egyik felet tál fölé tartjuk (a magok lefelé néznek), oldalirányból kissé benyomkodjuk, ezáltal néhány mag már kiesik, és némi léhez is jutunk.
  3. Majd fogunk egy nehezebb konyhai tárgyat, pl. kisebb nyújtófát, egyik kezünkkel tartjuk a gyümölcsöt, a másikkal a nyújtófát fogjuk és elkezdjük ütögetni vele a gránátalma tetejét, a magok pedig kipotyognak. Kerülhetnek közben a tálba a magokat elválasztó hártyadarabkákból, ezeket (mivel nem ehetők) kiszedjük.
  4. Tipp: Célszerű az alábbi folyamatot a mosogatóban végezni, mert fröcskölhet a gránátalma leve.

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre

Előző cikkünk a mango pucolásáról >>

Még több praktika itt >>

Legújabb receptek

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!