Gourmet Fesztivál: ott a helyed!

Lazacot bontunk, földi epret tesztelünk, megküzdenek egymással a sztárséfek. És ez még nem minden, ami vár rád a Gourmet Fesztiválon, ha kilátogatsz a Millenárisra! (x)

A magyar gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény az OTP Klub Gourmet Fesztivál, ahol ebben az évben már szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig.

Az idei OTP Klub Gourmet Fesztiválon a hazai top 50 étteremből szinte mindenki képviselteti magát, emellett pedig Magyarország legjobb borászai, cukrászai, gourmet boltjai is jelen lesznek a neves eseményen. Az érdeklődők végigkóstolhatják az ország legfinomabb ételremekeit, anélkül, hogy órákat utaznának egy-egy gasztrokülönlegességért.

Az idén egy igazán közkedvelt és népszerű étellel, a gulyással foglalkozik a rendezvény, azzal a céllal, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a „gulyás” a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás vagy akár terrine. A csúcséttermek séfjeit megkérték a szervezők, hogy a saját kreációjukon túl, készítsenek ők is gulyást úgy, ahogyan azt a legjobbnak gondolják.

A Gourmet-n nem csak a kulináris élvezeteknek hódolhatnak a látogatók, hiszen a legjobb ételek és italok mellé színes programokkal is készülnek a rendezők. A Jazzy Rádió Színpadán esténként különleges fellépők gondoskodnak majd a színvonalas szórakozásról, az OTP Klub Gasztroszínpadán pedig egymást követik majd a gasztrovilág szakértői, akiktől hasznos praktikákat leshetünk el. Pénteken például lesz nagy földieperteszt a közönség bevonásával, majd a Michelin-csillagos éttermekben edződött séf készít igazi, francia klasszikust Jókai András segítségével.

Szombaton sor kerül a 3. Lazacbontó bajnokságra, majd az édességeké lesz a főszerep, hiszen 14 órától a közönség döntheti el, hogy öt különböző stílusú desszert közül, egy adott ízkombinációban melyik készüljön el, később pedig a cupcake-díszítés csínját-bínját ismerheti meg a nagyérdemű. Ezt követően borkóstolással egybekötött szőlőmag-termékbemutató készül, amit rendhagyó anatómiaóra követ. Az est zárásaként – a tavalyi pacalpárbaj után – az idén is párbajozik Bíró Lajos és Segal Viktor, a kérdés már csak az, hogy vajon az előbbi polgárpukkasztó padlizsánja, vagy az utóbbi egzotikus változata lesz-e a befutó.

Vasárnap Lázár Chef ad tippeket a grillezéshez, majd a Heimann-vendéglátás alapelemeiről tudhatunk meg részleteket. Délután baristák mesélnek arról, miért kerül szentjánoskenyér a csészébe, valamint, hogy milyen a tökéletes tejhaböntés, majd a hazai kenyérhelyzetről kaphatnak átfogó képet a Gourmet Fesztiválra érkezők. A rendezvény zárásaként gulyáskóstolóval egybekötött Bocuse d’Or élménybeszámolót hallgathatunk a „csillagos” Onyx séfjétől, Széll Tamástól, és szakmai vezetőjétől, Hamvas Zoltántól. Váncsa Istvántól pedig megtudhatjuk, hogyan készül a tibeti gulyása, eközben pedig fellebben a fátyol az igazi gulyás titkos történetéről is. (x)

Az OTP Klub Gourmet Fesztiválról itt tudhatsz meg többet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...