És tényleg nem. Ezt határozottan állítjuk. Ennek persze azért ára van – a márka, a garancia, a minőség és a design soha nem volt olcsó mulatság, de ne felejtsük el, mennyi mindent kapunk a pénzünkért. Ebben az esetben egy csodás konyhai társat.
Ha ezzel a robotgéppel készítjük el az ételeket, olyan, mintha nem egyedül kellene boldogulnunk a konyhában. Szinte minden feladatot rábízhatunk a keveréstől a dagasztáson át a habverésig. Külön kiegészítőkkel akár fagylaltot is készíthetünk benne, illetve pürésíthetünk, darálhatunk, vághatunk és őrölhetünk. Gyorsan, hatékonyan, könnyedén és nagyon halkan dolgozik, szinte már zajmentesen.
Első nekifutásra egy amerikai palacsintatorta elkészítése mellett döntöttünk: az alaptésztához keményre vertük a tojásfehérjét a gépben, kikevertük a palacsintatésztát, amihez hozzáadtunk némi pürésített banánt. A mascarpone-krémet szintén a robotképben habosítottuk, majd beletettük a felaprított epret, és ezzel is tovább kevertük.
A palacsintákat kisütöttük, majd megkentük őket a krémmel, és addig rétegeztük, míg egy helyes kis 3-személyes tortát kaptunk. A maradék krémet habzsákba tettük, és ezzel díszítettük a torta tetejét. Ez már önmagában is szuperfinom, de ha kedvünk tartja – már pedig nekünk tartotta – , készíthetünk hozzá egy öntetet eperből, nektarinból és egy kevés mézből is.
Amellett hogy nagyon praktikus masina, hihetetlenül feldobja a konyhát. Egy igazán gyönyörű design-os darab, ami közel 30 féle színben kapható. Anyaga fémöntvény, ami nagyon praktikus, hiszen súlya nem engedi, hogy munka közben elmozduljon a készülék. Lekerekített formája leginkább az '50-es, '60-as évek világát idézi, birtokában pedig igazi „született feleségnek” érezhetjük magunkat.
Ha még több információt szeretnél a KitchenAid-ről, kattints a linkre!(x)