Frissensült-kalauz: vadászszelet

Panírban vagy panír nélkül, ez itt a kérdés! Egy biztos, a vadászszelet a húsimádókat és a gombarajongókat is rabul ejti. Újabb fenséges frissensültet ajánlunk a figyelmedbe!

Tarja vadász módra

Egyedül maradtam a hétvégén Szegeden és valami finomat szerettem volna csinálni, amit akár nem csak szombaton, de vasárnap is meg tudok enni. 

Mesél a bécsi erdő…

A vadászszelet egy német-osztrák eredetű finomság, ahogy a neve is mutatja, az eredeti hozzávalókat az erdőből is be lehet szerezni. Amíg a férj vadászik, az asszony és a gyermekek gombát és erdei fűszernövényeket gyűjtenek…

Bajorországban, illetve Ausztriában a vadászszeletet panír nélkül készítették, a fenséges frissensültet „csak” a gombás, fűszeres szósz tette különlegessé. Németország nyugati tartományaiban inkább bundázzák a sertéshúst, míg keleten vadhúsból készült, panírozott vagdaltat kínálnak vadász módra. De a gombaszósz elkészítése sem egyforma a vadászszelet „hazájában”, egyes helyeken tejszínes-gombás ragu jár a frissensülthöz, míg máshol paradicsomos-gombás.

Így készítsd!

Az „eredeti” vadászszelethez természetesen erdei gomba és erdei fűszerek kellettek, de a „klasszikus” recept nem kívánja meg, hogy gyűjtögető és vadászó életmódba kezdj! Egyszerűen klopfolj ki néhány szelet húst – például sertést, borjút vagy csirkét –, és süsd ki forró vajban. Majd tálald ízletes gombaszósszal, rizs, burgonya vagy tésztaköret illik hozzá.

Isteni gombás húsokat itt találsz! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...