Panírban vagy panír nélkül, ez itt a kérdés! Egy biztos, a vadászszelet a húsimádókat és a gombarajongókat is rabul ejti. Újabb fenséges frissensültet ajánlunk a figyelmedbe!
Mesél a bécsi erdő…
A vadászszelet egy német-osztrák eredetű finomság, ahogy a neve is mutatja, az eredeti hozzávalókat az erdőből is be lehet szerezni. Amíg a férj vadászik, az asszony és a gyermekek gombát és erdei fűszernövényeket gyűjtenek…
Bajorországban, illetve Ausztriában a vadászszeletet panír nélkül készítették, a fenséges frissensültet „csak” a gombás, fűszeres szósz tette különlegessé. Németország nyugati tartományaiban inkább bundázzák a sertéshúst, míg keleten vadhúsból készült, panírozott vagdaltat kínálnak vadász módra. De a gombaszósz elkészítése sem egyforma a vadászszelet „hazájában”, egyes helyeken tejszínes-gombás ragu jár a frissensülthöz, míg máshol paradicsomos-gombás.
Így készítsd!
Az „eredeti” vadászszelethez természetesen erdei gomba és erdei fűszerek kellettek, de a „klasszikus” recept nem kívánja meg, hogy gyűjtögető és vadászó életmódba kezdj! Egyszerűen klopfolj ki néhány szelet húst – például sertést, borjút vagy csirkét –, és süsd ki forró vajban. Majd tálald ízletes gombaszósszal, rizs, burgonya vagy tésztaköret illik hozzá.