Szereted a frissensülteket? Most közelebbről is megismerheted a legnépszerűbbeket! Ha gyorsan szeretnél finom ebédet készíteni a családodnak, süss párizsi szeletet!
Borjúsült párizsi módra, a nemesek eledele
Ahogy a legtöbb frissensült, hagyományosan a párizsi szelet is borjúhúsból készül. Ízvilága emlékeztet a bécsi szeletre, ám a zsemlemorzsa „hiányának” köszönhetően, kicsit könnyebb étel.
A hagyomány szerint a francia elit tagjainak tányérjára került először párizsi módra elkészített borjúsült. A nemesek ugyanis nemcsak az aranyosan csillogó ékszerekért rajongtak, hanem az aranyszínű ételekért is. Így született meg a máig népszerű francia fogás.
Frissensült-kalauz: cigánypecsenye >>
Íme, a világ legjobb levesei! >>
Így készül
A kiklopfolt, besózott hússzeleteket először lisztben, majd felvert, sós tojásban forgasd meg. Ha szereted a kiadósabb bundát, a panírozást meg is ismételheted. Ha elkészültél, forró vajban süsd aranyszínűre! Köretként burgonyasaláta, sült burgonya, rizs és saláta illik hozzá.
A nagy prézlitrükkről itt olvashatsz! >>
NoSalty-tipp: Ha fogyókúrázol, csirkemellből is készíthetsz párizsi szeletet, hasábburgonya helyett tálalhatod friss, idénysalátával is. Ha pedig spórolni szeretnél, akár párizsit is bundázhatsz párizsiasan.