Frissensült-kalauz: párizsi szelet

Szereted a frissensülteket? Most közelebbről is megismerheted a legnépszerűbbeket! Ha gyorsan szeretnél finom ebédet készíteni a családodnak, süss párizsi szeletet!

Borjúsült párizsi módra, a nemesek eledele

Ahogy a legtöbb frissensült, hagyományosan a párizsi szelet is borjúhúsból készül. Ízvilága emlékeztet a bécsi szeletre, ám a zsemlemorzsa „hiányának” köszönhetően, kicsit könnyebb étel.

A hagyomány szerint a francia elit tagjainak tányérjára került először párizsi módra elkészített borjúsült. A nemesek ugyanis nemcsak az aranyosan csillogó ékszerekért rajongtak, hanem az aranyszínű ételekért is. Így született meg a máig népszerű francia fogás.

Frissensült-kalauz: cigánypecsenye >>

Íme, a világ legjobb levesei! >>

Sertéstarja Strindberg módra

August Strindberg svéd irodalmár, aki sokat járva német földön, megkedvelte a párizsi szeletet az 1900-as évek tájékán. Azonban ő szerette volna fűszeresebben fogyasztani, hát így ...

Így készül

A kiklopfolt, besózott hússzeleteket először lisztben, majd felvert, sós tojásban forgasd meg. Ha szereted a kiadósabb bundát, a panírozást meg is ismételheted. Ha elkészültél, forró vajban süsd aranyszínűre! Köretként burgonyasaláta, sült burgonya, rizs és saláta illik hozzá.

A nagy prézlitrükkről itt olvashatsz! >>

Elfelejtett köretek >>

NoSalty-tipp: Ha fogyókúrázol, csirkemellből is készíthetsz párizsi szeletet, hasábburgonya helyett tálalhatod friss, idénysalátával is. Ha pedig spórolni szeretnél, akár párizsit is bundázhatsz párizsiasan.

A rovat korábbi cikkeit itt találod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...