Szívesen lépnél a mozivászon istennőjének helyébe, legalább a tűzhely előtt? Kukkants be velünk Sophia Loren konyhájába, és tudd meg, hogy készít vacsorát fél óra alatt!
Az örök díva az egyike azoknak a hírességeknek, akik megosztották egy kedvenc receptjeiket a rajongóikkal. Sophia Loren Receptek és emlékek című szakácskönyve 1999 szeptemberében jelent meg, és azóta is többször újra ki kellett adni, hiszen a szépséges színésznő semmit sem vesztett a népszerűségéből! Az albumnak vagy önéletrajzi kötetnek is beillő színes szakácskönyvben nemcsak a sztár 100 kedvenc receptje található meg, hanem Sophia anekdotáit, emlékeit és személyes, családi fotóit is megosztja olvasóival. A díva legszívesebben elkészített ételét te is elkészítheted!
Játssz, és nyerj személyre szóló szakácskönyvet! >>
Spagetti a la Sophia Loren
Hozzávalók 2 személyre
- 500 g spagetti
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 8 olajos szardíniafilé
- fél citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 800 ml konzerv paradicsom
- 1 csomag petrezselyem
- só
- őrölt bors
- parmezán
Így marad formában Jennifer Aniston >>
10 perces vacsora - retro tészták >>
- Tegyük fel a vizet egy csipet sóval és egy kevés olajjal forrni. Ha felforrt, öntsd bele a spagettit, és gyakori kevergetés mellett főzzük a tésztát al dente.
- Eközben csepegtessük le az olajos szardíniákat, ellenőrizzük, hogy nem maradt-e bennük szálka, majd vágjuk apró darabokra. Egy villa segítségével készítsünk krémet a szardíniákból, a puha vajból, a citrom levéből és egy leheletnyi őrölt borsból. Ha elkészült a massza, tegyük néhány órára a hűtőbe!
- Tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát. Csepegtessük le kissé a paradicsomot, csumázzuk ki, majd aprítsuk nagyobb darabokra. A petrezselymet metéljük finomra.
- Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben, majd közepes fokozaton dinszteljük meg a fokhagymát. Mielőtt a fokhagyma barnulni kezdene, öntsük hozzá a feldarabolt paradicsomot, néhány keverés után adjuk hozzá a levét is, sózzuk, borsozzuk, és főzzük 10-12 percig. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és keverjük bele a finomra aprított petrezselymet.
- Ha a spagetti megfőtt, szűrjük le, csepegtessük le alaposan, majd öntsük vissza az edénybe, amiben főtt. Amíg meleg, tegyük rá a szardíniás vajat, hogy ráolvadjon, és keverjük el alaposan. Ezután keverjük el a paradicsompürével is.
- Forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal alaposan megszórva!