Food Revolution Day 2015.05.15.

Saját munkám során gyakran tapasztalom, hogy alapvető táplálkozási ismeretek hiányával él a hazai lakosság legalább 90%-a. Ideje változtatni ezen.

Ma a világon 42 millió (!) öt évnél fiatalabb túlsúlyos vagy elhízott gyerek él a világon.

Személy szerint 100%-ig meg vagyok győződve arról, hogy ha gyermekeink többet tanulnának az általános ill. a középiskolában (netán már az oviban?!) a kiegyensúlyozott táplálkozásról, a főzésről, az ételkészítésről – mindezt persze gyakorlati ismeretekkel együtt – , akkor sokkal de sokkal egészségesebben élhetnénk le életünket, és jóval kevesebb túlsúlyos, beteg ember élne a világon.

Ezt a törekvést tűzte ki az idei Food Revolution Day missziójának Jamie Oliver, népszerű brit séf.

Mi az a Food Revolution?

Jamie Oliver televíziós és éttermi tevékenysége mellett nagy hangsúlyt fektet a főzés népszerűsítésére is. Ennek jegyében indította útjára 2012-ben a Food Revolution mozgalmat. A mozgalom mögötti ideológia alapja, hogy a főzés egyszerű dolog, és hogy sokat tehetünk egészségünk érdekében azzal, ha félkész-, készételek helyett magunk készítjük el ételeinket, valódi alapanyagokból. Különösen fontosnak tartja a gyermekek edukációját, ez a háttérben álló idea egyik alappillére.

Az idei, május 15-re meghirdetett Food Revolution Day fókuszában az edukáció áll: tegyék kötelezővé a kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos ismeretek oktatását az iskolákban.

Írd alá! Oszd meg!

Jamie Oliver a táplálkozási ismeretek kötelezővé tételének óhaja mellett indított egy online petíciót, amit eddig közel 830 000 írtak alá. Ha ti is alá szeretnétek írni, a képre kattintva megtehetitek:

És főzz!

  • Felejtsd el a félkész-, készételeket és főzz! Hidd el, nem nehéz, nem bonyolult, nem drága!
  • Főzz a gyerekkel együtt!
  • Ha már tudsz főzni, tanítsd meg kételkedő ismerőseidet, barátaidat!
Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...