Food Revolution Day 2015.05.15.

Saját munkám során gyakran tapasztalom, hogy alapvető táplálkozási ismeretek hiányával él a hazai lakosság legalább 90%-a. Ideje változtatni ezen.

Ma a világon 42 millió (!) öt évnél fiatalabb túlsúlyos vagy elhízott gyerek él a világon.

Személy szerint 100%-ig meg vagyok győződve arról, hogy ha gyermekeink többet tanulnának az általános ill. a középiskolában (netán már az oviban?!) a kiegyensúlyozott táplálkozásról, a főzésről, az ételkészítésről – mindezt persze gyakorlati ismeretekkel együtt – , akkor sokkal de sokkal egészségesebben élhetnénk le életünket, és jóval kevesebb túlsúlyos, beteg ember élne a világon.

Ezt a törekvést tűzte ki az idei Food Revolution Day missziójának Jamie Oliver, népszerű brit séf.

Mi az a Food Revolution?

Jamie Oliver televíziós és éttermi tevékenysége mellett nagy hangsúlyt fektet a főzés népszerűsítésére is. Ennek jegyében indította útjára 2012-ben a Food Revolution mozgalmat. A mozgalom mögötti ideológia alapja, hogy a főzés egyszerű dolog, és hogy sokat tehetünk egészségünk érdekében azzal, ha félkész-, készételek helyett magunk készítjük el ételeinket, valódi alapanyagokból. Különösen fontosnak tartja a gyermekek edukációját, ez a háttérben álló idea egyik alappillére.

Az idei, május 15-re meghirdetett Food Revolution Day fókuszában az edukáció áll: tegyék kötelezővé a kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos ismeretek oktatását az iskolákban.

Írd alá! Oszd meg!

Jamie Oliver a táplálkozási ismeretek kötelezővé tételének óhaja mellett indított egy online petíciót, amit eddig közel 830 000 írtak alá. Ha ti is alá szeretnétek írni, a képre kattintva megtehetitek:

És főzz!

  • Felejtsd el a félkész-, készételeket és főzz! Hidd el, nem nehéz, nem bonyolult, nem drága!
  • Főzz a gyerekkel együtt!
  • Ha már tudsz főzni, tanítsd meg kételkedő ismerőseidet, barátaidat!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...