Az egyik leggyakrabban alkalmazott étel a testsúlycsökkentés idején a natúr csirkemell salátával. Önmagában ez még rendben is lenne, hisze a csirkemell valóban alacsony energiatartalmú húsrész, bár azért oda kell figyelni, hogy ne cipőtalp keménységűre süssük. A salátával sincs baj természetesen, ott is rengeteg féléből válogathatunk már manapság.
Na de mindennap mégsem lehet ezt enni!
A jó hírem, hogy nem is kell. Akad bőven még olyan húsfajta, amelyből testsúlycsökkentő étrendünkbe illeszthető ételeket készíthetünk – természetesen azért odafigyelve a megfelelő, zsírszegény elkészítési módra is. Ilyen húsrészek pl. a sertéskaraj, sertéscomb, pulykamell, pulykacomb, marhacomb, csirkemáj stb.
Összegyűjtöttem nektek 10 db garantáltan csirkemellmentes húsételt, amelyek adagonként kevesebb mint 300 kcal energia-, és kevesebb mint 20 g zsírtartalmúak.Próbáljátok ki őket, tegyétek változatosabbá a menütöket! Higgyétek el, jól fog esni!
(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, zsírtartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)