Finomságok percek alatt leveles tésztából

Édes vagy sós, gyors vagy ráérős – ha van otthon leveles tészta, nagyon megkönnyítjük a saját dolgunkat a konyhában. Nem véletlen, hogy ez az egyik kedvenc alapanyagunk!

Elő a mélyhűtőből!

Néha nincs kedvünk sokáig a konyhában állni, gyoran ennénk valami finomat. Amit lehetőleg nem kell sem keleszteni, sem órákig gyúrni – csak pár perc alatt összedobni, kisütni, és élvezni. Ha tartunk a hűtőben leveles tésztát, ennek semmi akadálya! Lekvárral, csokival, túróval, befőttel töltve fél órán belül élvezhetjük a forró finomságokat. Szintén tökéletes megoldás, ha valami gyors sós finomságra vágyunk. Magokkal, sóval, sajttal megszórva pár perces borkorcsolya készülhet belőle, de meg is tölthetjük felvágottal, sajtkrémmel, gombával, pestóval vagy fűszeres húsokkal. Semleges íze miatt bármivel társítható, tökéletes formázhatósága miatt pedig lehet belőle masni, papucs, kosárka vagy táska is.

Tündértorták kezdőknek >>

Még több levelestészta-recept itt >>

Almarózsa 2.

Régóta szemezgetek ezzel a süteménnyel, de mivel én sajnos nem igen szeretem a gyümölcsöket sülve-főve, eddig nem készítettem el. Tegnap viszont vendégeket vártunk, akikről tudom hogy ...

Csokikrémes táska

A vadiúj teraszomat egy kellemes vasárnapi ebéddel avattuk fel (húsleves-tejfölös csirke galuskával) és süteményt sütni már nem maradt időm. Mivel általában mindig van a hűtőben ...

Ráérős napokra

Jobb esetben mindannyian szeretünk hosszan főzőcskézni, ha időnk engedi. Egy-egy borongós hétvége vagy családi ünnep tökéletes alkalom arra, hogy valami igazán finomat vagy különlegeset készítsünk. A leveles tészta pedig nemcsak akkor tesz jó szolgálatot, ha gyorsan akarunk finomat – többórás fogások készítésénél is a segítségünkre lehet. Kedvenc cukrásztermékünknek, a krémesnek konyhánkban való készítésekor hasznos, ha kéznél van, de bármilyen drága húst vagy gombát is beletekerhetünk, így csak az ízléses díszítés marad ránk.

A ti kedvencetek: Túró Rudi torta >>

Húsba vágó kérdések: tippek vegáknak >>

Krémes

Láttam itt egy nagyon jó receptet, melyet még jobbá tettem:)...

Wellington-bélszín

Pulykahúsért tértem be a henteshez, de megláttam a friss, előttem egy órával érkező, gyönyörű bélszínt a pultban. Nem volt menekvés: jött is velem haza. Az eladók kedvességének ...

Készítsd magad!

Ha igazán sok időnk van, természetesen magunk is elkészíthatjük a leveles tésztát. Kicsit ugyan macerás, de egyszer mindenképpen megéri kipróbálni. A házi leveles tészta tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint a hájas – csak a háj helyett a vajtól lesz réteges és reppenős a végeredmény. Szükségünk lesz egy vajból és lisztből álló alaptésztára, majd egy vajból és lisztből álló keverékre, amit rákenünk, és fél óránként, óramutató járásának megfelelő irányba nyújtjuk-hajtogatjuk. Ha nagyobb adagot készítünk egyszerre, ugyanúgy fagyaszthatjuk, mint a boltit, sőt vendégeinknek azzal dicsekedhetünk, hogy a saját, kézzel készített leveles tésztánkat lakmározzák lelkesen.

A nyárutó ízei: lecsós-sajtos szelet >>

Szégyenlős hagyma

Kifejezetten kedvelem azokat a gasztroműsorokat, melyekben mernek kísérletezni, alapanyagokat párosítani, újítani az egyszerű és egészséges jegyében. Néhány napja láttam egy műsort, ...

Fügés frangipane tart

Néhány hete kerestem meg egy nagyon kedves kolláganőmet, akinek fügefája van, hogy tudna-e nekem egy kis fügét adni, mégiscsak más, mint a bolti. Elkeseredtem a válaszán, szívesen adna- ...

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az italkülönlegesség gyógyítja a testet: a Lidlben is megtalálod

Pár évvel ezelőtt már mi is felfigyeltünk a kombuchára, ami egyfajta gasztroőrületként jelent meg. Az utóbbi időben ismét feltörekvőben van ez a csodaital, mert számos jótékony hatása van a testre, ráadásul ízélménynek sem utolsó. A Lidlben most igen jó áron juthatunk hozzá, ha elég gyorsak vagyunk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...