Filmes kaják: Twin Peaks

Legújabb sorozatunkban kultikus filmek ételeit ismerhetitek meg. Azt hiszem, nem lennék hű a nevemhez, ha első részünkben nem a Twin Peaks-et vennénk górcső alá.

Ki ne emlékezne Laura Palmerra, a vörös függönyre, a fekete-fehér padlóra, a törpére, az óriásra, illetve a töménytelen mennyiségű – a zsaruk által elfogyasztott – fánkra, cseresznyés pitére és kávéra, kávéra, kávéra…

Nagy fanatikus lévén, évekkel ezelőtt nem kis időt szántam arra, hogy megszerezzem a híres cseresznyés pite receptjét amelyet a Double R-ben, a sorozat szereplői előszeretettel fogyasztottak, és ahol annyiszor hangzik el, hogy ennének egy pitét kávéval, hogy én sem bírtam ellenállni. Meg kellett kóstolnom!

A Twin Peaks epizódjaiból egy leleményes rajongónak sikerült összevágnia egy elég vicces 3 és fél perces videót, erről. Én egy idő után abbahagytam a pite és kávé szavak elhangzásának számolását.

Ha ezek után ti is megkívántatok egy jó kávét és egy kis pitét, mutatjuk, hogyan készíthetitek el!

Cseresznyés pite recept

Először is szükségetek lesz cseresznyére és meggyre. Mivel már egyiknek sincs szezonja, ezért én sem frissből készítettem, de a recept eleve befőttet ír, így semmi pánik. Egyébként fagyasztottból is meglehet oldani, kinek melyik verzió a szimpibb.

Ha ez megvan, jöhet a tésztagyúrás, na meg a nyújtás, töltés és sütés, majd a legélvezetesebb rész, az evés. Persze ez ennyire azért nem egyszerű... pontosabb receptért kattintsatok a képre!

Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a kávé. Az amerikaiféle. Jó hosszan, tej és cukor nélkül, lazán. De, hogy legyen is miben fogyasztani, készítettem egy kávéscsészét is hozzá. Igaz, ez eszpresszóhoz való, de a csésze elkészítésének szempontjából nem számít, hiszen az elv, vagyis a technika ugyanaz.

Twin Peaks csésze Made by you

Hogy hol lehet ilyet készíteni?

Elcsattogtam a Made by you kerámiafestő műhelybe, ahol remek porcelánokat lehet festeni. Ehhez annyit kell tenni, hogy X összegért kiválasztotok egy csetreszt, amelyhez annyi festéket használtok az üzletben, amennyit csak szeretnétek. Az eladók pedig készségesen segítenek. Elmondják, mit hogyan csinálj, illetve bemutatják a különböző festési technikákat.Ajánlom mindenkinek, hogy legalább egyszer menjen el hozzájuk, és próbálja ki, mert egyrészt remek móka, másrészt szuper egyedi ajándékok készíthetők náluk.

Egy csésze kávé, egy langyos pite... kell ennél több?

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...