Nemcsak az olaszok, minden nemzet szereti és gyakorta főzi, na mi az? Persze hogy a tészta! Hogyan szeretjük? Van aki paradicsomosan, van aki tejszínesen, mások meg a sima olívaolajjal locsolt verzióra esküsznek. Egy biztos, senki sem szereti szétfőzve, szárazon vagy keményen. Nézd végig a listánkat, ügyelj a részletekre!
Ezeket ne csináld, hogy menő legyél tésztafőzésben!
Neked legyen a legjobb a tésztád - ezt a 12 hibát ne kövesd el!
10. Nem tudod pontosan, melyik tésztához melyik szósz illik - Első hármas blokk, a vékony és hosszú tésztákhoz: könnyű olíva olajos alapú vagy tejszínes-krémes alapú, mint a carbonara, vagy az olíva olaj+fokhagyma+parmezán kombó, Második hármas blokk, a csavart tésztákhoz: könnyű textúrájú szószok, amilyen a pesto is, Harmadik hármas blokk, a csőtésztákhoz: vastagabb, sűrűbb textúrájú szószok, mint a húsos, ragus vagy sűrűbb sajtos szószok, Végül a kagylótésztához: sűrű húsos szószok, de a nagyobb méretűt tölthetjük is
11. Az egyedényes tésztafőzésnél mindent egy időben teszel az edénybe Ezt a kifejezést sokan félreértik. Az egyedényes nem az jelenti, hogy minden esetben, az elején egyszerre tegyük bele az összes alapanyagot a főzőedénybe. Figyelembe kell venni az egyes hozzávalók főzési vagy sütési idejét, és időben aszerint sütni-főzni őket. Ez a módszer azért nagyszerű, mert csak egy edényt használunk a főzés közben, így kevesebb lesz a mosogatnivaló!
12. Nem a megfelelő nagyságú tésztát használod az egyedényes verzióhoz - Gondolj arra, hogyha egy edénybe zsúfolsz mindent, és ráadásul nagy méretű tésztát is dobsz rá, akkor hogyan fogod kevergetni? Nem lesz helyed rá! Könnyítsd meg a dolgod, használj rövidebbet, mint például a farfalle, vagy könnyen illeszkedőt, flexibiliset, mint a spagetti.
Ismétlésképpen nézd meg a filmet, és utána főzz egy észbontó tésztát!
...ezek is érdekelhetnek!
Ezeket olvastad már?
3 szuper konyhai tipp egy olasz nagyitól
Három baromi egyszerű dolog, ami segíti a mindennapjaid. Benne bízhatsz – egy igazi olasz nagyi tuti tippjei következnek, juss közelebb a szívekhez általuk!
Nosalty12 szaftos töltött vagy rakott olasz tészta
Most 12 töltött és rakott olasz tésztát hoztunk nektek, ezek talán a tészták leglegjei, imádnivaló mind!
NosaltyLecsós tészta olasz módra
A tésztákról híres olasz konyhának van egy fogása, ami olyan, mintha a magyar ízlésnek találták volna ki - a spagetti alla amarticiana egy kifinomult lecsó is lehetne tésztán!
Dacota(viabuzzfeed)