Ez történik a reptéren lefoglalt ételeiddel

Miután becsekkoltunk, kötelező túlesnünk a biztonsági ellenőrzésen, ahol kézipoggyászunk és mi is átesünk a kontrollon. Ja, hogy nálad ott fityeg egy kilós hálós narancs?

A rutinos repülővel utazók már jól tudják, hogy a gépekre egy félliteres ásványvízen kívül mást nem igen vihetünk fel magunkkal az amerikai céljáratokra. Érdemes tudnod, hogy nem csak a kézipoggyászod, hanem - bár mi nem látjuk - a feladott poggyászok is átesnek biztonsági ellenőrzésen. Amennyiben az átvilágításnál olyan tárgyat fedez fel a biztonsági szolgálat, amely pontosabb ellenőrzést kíván, a csomag tulajdonosát visszakísérik az ellenőrzési ponthoz, és megkérik a csomag kinyitására, majd jelenlétében ellenőrzik annak tartalmát. Na ez az, ami mindenkinek tökre ciki, még két pár, ártatlan hazai csípőskolbásznál is...

Hiszen nincs ez másként a szuvenírként haza vagy vendéglátóinknak szánt ételekkel sem, hiába próbáltad zokniba vagy az alsóneműidben elrejteni a nagyobb mennyiségben felvásárolt avokádót, mangót, ananászt, vagy almát: a legtöbb légitársaság és reptér nagyobb tételben nem engedi megutaztatni ezeket az "ártatlan" finomságokat sem.

Ha tudni szeretnéd, hogy mi történik a repülőtéren lefoglalt élelmiszerekkel, nézd meg ezt a videót:

Az amerikai vám-felügyelőt, Ellie Scaffát az ételek lefoglalásakor már fenyegették voodooval és halálos zsarolásokkal is, de őt nincs, ami megállítsa. Scaffa feladata, hogy minden illegális és csempészételt azonnal megsemmisítsen, és nem fogod elhinni, hogy mennyire változatos étlappal dolgozik naponta.

Legközelebb tehát te is jól fontold meg, hogy valóban bepakolod ezeket a dolgokat a poggyászodba, hiszen a repülőterek kötelezően előírt - hivatalból való - lefoglalása és megsemmisítése helyett jobb helyük is lehetett volna a becsempészett ínyencségeidnek.

Jobb, ha tudod, hogy milyen ételeket vihetsz a repülőgépre!

A legtöbb szilárd élelmiszer, az utazás alatti fogyasztásra kézipoggyászban is felvihető. Leveseket, szószos ételeket azonban nem. A puha állagú sajtokat (például camembert) nem lehet felvinni, a kemény sajtokat (például svájci sajtok) azonban igen. A libamájpástétom felvihető. Ha viszont például a camembert sajt szeletelve van egy szendvicsben, akkor értelemszerűen átvihető az ellenőrzésen.A szószos vagy magas folyadéktartalmú ételek csak egyenként maximum 100 milliliteres kiszerelésben vihetők fel, az utas által biztosított átlátszó és visszazárható műanyag zacskóba csomagolva. Ajoghurtok és gyümölcslevek is felvihetők, de szintén csak egyenként maximum 100 milliliteres kiszerelésben, az utas által biztosított átlátszó és visszazárható műanyag zacskóba csomagolva. A legfontosabb mégis az, hogy az utazásod előtt körültekintően tájékozódj a repülőtér és a légitársaság utazási feltételeiről, de nagyobb mennyiségben jobb ha semmivel nem próbálkozol -még ajándéknak szánt ételekkel sem.

(via Great Big Story)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...