Expressz finomság: reform palacsinta

E heti kölcsönbejegyzésünk ismét KonyhaKoboldtól származik - most egy expressz gyors reformpalacsinát mutat be Nektek. Üdítő színfolt a nap bármelyik szakaszában!

Igazi expressz desszertre vágytam, ami gyümölcsös, könnyű, melegen és hidegen egyaránt finom. No meg persze szerettem volna felhasználni a hűtőben pihenő, jó érett banánokat. Így leltem az alábbi receptre- a neve kicsit félrevezető, hiszen nem vékony palacsinta lesz a végeredmény, hanem vastagabb, lepényszerű desszertet kapunk.

Abbahagyhatatlan szalonnás-sajtos fánk KonyhaKoboldtól >>

Hozzávalók

  • 4 db érett banán
  • 8 dkg barna @{rizsliszt}
  • fél tk. fahéj
  • 4 db tojás
  • 1,5 ek. olvasztott vaj
  • méz ízlés szerint

Elkészítés

  1. A banánt felkarikázzuk, majd összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olvasztott vajat, és a mézet (fél evőkanálnyit tettem bele), végül hozzákeverjük a fahéjat és a rizslisztet. Robotgéppel kicsit átdolgozzuk, majd a masszát hagyjuk pihenni 15 percet.
  2. Újra felkeverjük és nekilátunk a sütésnek: felhevített teflonserpenyőben tenyérnyi méretű palacsintákat sütünk ki. (azért csak ekkorát, mert könnyen törik, ezzel a mérettel a legegyszerűbb dolgozni.)
  3. A képen a juharszirupos változatát láthatjátok, aki nem ilyen édesszájú, annak fanyarabb lekvárral, vagy erdei gyümölcsös szósszal is nagyon fog ízleni.

A rovat további cikkei itt >>

KonyhaKobold receptjei a NoSalty-n >>

KonyhaKobolbd blogja >>

KonyhaKobold a facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...