Expressz finomság: reform palacsinta

E heti kölcsönbejegyzésünk ismét KonyhaKoboldtól származik - most egy expressz gyors reformpalacsinát mutat be Nektek. Üdítő színfolt a nap bármelyik szakaszában!

Igazi expressz desszertre vágytam, ami gyümölcsös, könnyű, melegen és hidegen egyaránt finom. No meg persze szerettem volna felhasználni a hűtőben pihenő, jó érett banánokat. Így leltem az alábbi receptre- a neve kicsit félrevezető, hiszen nem vékony palacsinta lesz a végeredmény, hanem vastagabb, lepényszerű desszertet kapunk.

Abbahagyhatatlan szalonnás-sajtos fánk KonyhaKoboldtól >>

Hozzávalók

  • 4 db érett banán
  • 8 dkg barna @{rizsliszt}
  • fél tk. fahéj
  • 4 db tojás
  • 1,5 ek. olvasztott vaj
  • méz ízlés szerint

Elkészítés

  1. A banánt felkarikázzuk, majd összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olvasztott vajat, és a mézet (fél evőkanálnyit tettem bele), végül hozzákeverjük a fahéjat és a rizslisztet. Robotgéppel kicsit átdolgozzuk, majd a masszát hagyjuk pihenni 15 percet.
  2. Újra felkeverjük és nekilátunk a sütésnek: felhevített teflonserpenyőben tenyérnyi méretű palacsintákat sütünk ki. (azért csak ekkorát, mert könnyen törik, ezzel a mérettel a legegyszerűbb dolgozni.)
  3. A képen a juharszirupos változatát láthatjátok, aki nem ilyen édesszájú, annak fanyarabb lekvárral, vagy erdei gyümölcsös szósszal is nagyon fog ízleni.

A rovat további cikkei itt >>

KonyhaKobold receptjei a NoSalty-n >>

KonyhaKobolbd blogja >>

KonyhaKobold a facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...