Erre használd még a kávét!

A kávét imádjuk, ehhez nem fér kétség, de vajon kinek jut eszébe a maradék kávézaccra is úgy gondolni, mint ami nem csak komposztként hasznosítható újra? 

Kávé

A fölöslegessé vált őrölt kávé maradványa a háztartásban, sőt még a szépítkezésnél is hasznodra lehet!

Először is: bárkinél előfordul, hogy eldugul a lefolyó, elég csak egy kicsit nem odafigyelni és konstatálni, hogy nem folyik le a víz. A dugulást megelőzendő, érdemes a reggeli kávézaccot a lefolyóba önteni, az apró szemcsék sokat segíthetnek még a bajok előtt. Ezen kívül, ha komposztba öntjük, jót tesz a termőföldnek.

Furcsának tűnhet pedig jót tesz a komposztnak

Ami nagy előnye még: semmi szükség mindenféle mesterséges illatosítókkal teletömni a hűtőt ezentúl, mert egy kis feles pohárba pár kanál őrölt kávét adagolva (fontos, hogy ne zacc legyen!), ez kiválóan szagtalanítja a hűtőt, persze a rendszeres, ecetes áttörlést nem helyettesíti. Arra is fontos figyelnünk, ne hagyjunk semmit sem megromlani a hűtőben, egyrészt, mert pazarlás, másrészt ekkor már nincs az a kávé, ami megbirkózik a keletkező szagokkal.

Érdemes vele tenni egy próbát

Nagyon jó test- vagy arcradír készíthető belőle! Bár ezzel biztosan lesznek, akik vitatkoznak, hogy nem lehet egyszerre ugyanazt használni arcra és testre is, ám nekem eddig semmi bajom nem származott ebből az univerzalitásból. Biztosan akadnak, akiknek érzékenyebb az arcbőrük, ők tényleg csak nagyon finoman kísérletezzenek ezekkel a keverékekkel.

Testre nagyon jó, ha olajjal keverjük össze, ha rendes kávét választunk, akkor a benne található koffein még a narancsbőr ellen is hatásos lehet. Arcra egy könnyű arclemosóba keverve is nagyon hatásos, szépen eltávolítja az elhalt hámréteget.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...