Ennyiért és ilyet ehetsz Jamie Oliver budapesti éttermében

A magyar Jamie's Italian állítólag olcsóbb lesz, mint az étteremlánc angliai tagjai, de így is mélyen zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki Jamie Olivernél akar vacsorázni.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy Jamie Oliver, a világ kedvenc tévés séfje éttermet nyit Budapesten. A brit szakács, akinek nevét a BBC-nél futó főzőműsorainak köszönhetően az egész világ ismeri, az elmúlt években igen sikeres és sokrétű gasztrovállalkozást épített fel. A tévéműsorok mellett több könyvet is kiadott, és számos éttermet nyitott Nagy-Britanniában, Oroszországban, illetve Törökországban is.

"Rendkívül izgalmas Budapesten éttermet nyitni. Ez lesz az első éttermünk Magyarországon, és azt gondolom, nem is találhattunk volna tökéletesebb helyet számára, mint a budai Várnegyed. Egy fantasztikus helyi partnerrel dolgozunk együtt, és úgy fest, elképesztően jó beszállítókat, termelőket sikerült találniuk. Alig várom, hogy az első vendégek végre megérkezzenek" - üzente az étterem nyitásának hivatalos bejelentésekor Jamie Oliver.

A budapesti Jamie’s Italian névre keresztelt éttermet Zsiday Zoltán Roy, a Spíler és az ÉS tulaja fogja megnyitni a budai Várban, a volt Hadik étterem helyén. Méghozzá most pénteken, azaz május 20-án.

„Május 20-tól mindenkit várunk sok szeretettel! Aznap már elérhető lesz az online foglalási rendszerünk és az étlappal bővített weboldalunk is!” – írták az étterem Facebook-oldalán.

Habár az étterem alig pár nap múlva elérhető lesz a vendégek számára is, a Pénzcentruminformációi szerint a hatalmas érdeklődésre való tekintettel nem lesz majd könnyű egyhamar asztalt foglalni.

Mindeközben egyre több részlet derült ki a pucér szakács, azaz Jamie Oliver első budapesti étterméről. A Portfolio Ingatlan Magazin Zsidai Zoltán Roy-jal készített interjújából például már megtudtuk, mennyibe is fájt a beruházás ("közelebb áll a félmilliárdhoz, mint a 100 millióhoz"), illetve milyen szigorú előírásokat határozott meg a sztárséf a "franchise" szerződésben. A Pénzcentrum pedig egy hónappal ezelőtt exkluzív képeket közölt a kivitelezés utolsó fázisában lévő olaszos étterem belsejéről.

A 24.hu beszámolója szerint a Jamie Oliver-lánc éttermeinek nagyon szigorú minőségbiztosítási feltételeknek kell megfelelniük. A belső tereket a cég saját designerei tervezték, a szakácsok csak a sztárséf receptjei alapján, GMO-mentes alapanyagokból dolgozhatnak, a konyhán kamerát szerelnek fel, hogy valamennyi tányért ellenőrizhessék, mielőtt a vendégek elé kerül.

Zsiday egyébként korábban a Szeretlek Magyarországnak nyilatkozva azt mondta, hogy a budapesti étterem sokkal olcsóbb lesz, mint például a lánc angliai tagjai, de mivel igen magas elvárásoknak kell megfelelniük, és minőségi technológiákkal illetve alapanyagokkal dolgoznak, azért megkérik majd az ételek árát. „Minőségi olasz bistroárak jönnek ki. De azért nem fine dining” – érzékeltette.

Na persze nagyon fontos megjegyezni, ahogy teszi ezt olasz étteremlánca hivatalos honlapján Jamie Oliver is, hogy az étlapon szereplő tételek ára gyakran változhat a helyi beszállítói adottságok fényében. Na de nézzük a konkrét árakat (1 GBP = 385 HUF) fogásonként.

  • Kenyerek (pl.: bruscetta) és egyéb előételek: ~1135-2790 Ft
  • Főételek (pl.: steakek, burgerek, szárnyasok, halak): ~3850-8660 Ft
  • Tészták (pl.: arrabbiata, bolognai, carbonara): 2200-2800 Ft
  • Gyerekételek (pl: miniburger, spaghetti mini húsgolyóval): ~2500-2675 Ft
  • Desszertek (pl.: pavlova torta, tiramisu, polenta-torta): ~2100-2310 Ft
  • Gyerekdesszertek (pl.: brownie, gyümölcs, fagyi): ~480 Ft

A hivatalos Facebook-oldalukon közzétett hír szerint tehát május 20-tól, azaz most péntektől már bárki bejelentkezhet a budapesti Jamie's Italian-be, ahol megkóstolhatja a sztárszakács éttermének fogásait.

És ezt olvastad már?

Ha elgondolkodtál, miért egyensúlyoznak a fura magas sapkákban a séfek, most kiderül!

(via Pénzcentrum/Portfolio/24)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...