A meteorológusok szerint a hideg csak lassan közeledik, de esténként már jólesik egy forró tea. Szervezetünk érzi, hogy lassan fel kell készülnie a vírusok támadására – kezdjünk neki már most!
teák
Taknyos orr, kapar a torok, tompán fáj a homlok, mire hazaérünk, úgy érezzük, mintha átküldtek volna minket egy tésztanyújtón. Ellenszer kell.
A gyömbérteát már szinte mindenki ...
Kezdd el még ma!
Egy-két hónap, és itt az influenzaszezon – de egy jó kis megfázásnak már most elébe nézhetünk, ha lengén öltözve indulunk el vagy elkap minket hazafelé egy zuhé. Mire észbekapunk, már köhögünk, tüsszögünk, kapar a torkunk, és gyógyszereket tömünk magunkba, hogy lemenjen a lázunk. Mivel senki sem időmilliomos, és egy lázas-fejfájós kényszerszabadság nem is túl pihentető, kezdjük el időben felkészíteni a szervezetünket a mínuszokra és a bacilusokra. Akár ma, hiszen az immunrendszerünknek is kell egy kis idő, míg fel tudja használni a sok vitamint.
Lehet még egészségesebb? >>
tejszínes húsok
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
teák
Igazából az ötlet egy képről van. Azért kell finom tea hozzá, mert én sima citromost tettem bele, és nem lehetett érezni az alma és a fahéj ízét. Inkább csak mutatós, rusztikus, ...
teák
Egy ismerősöm ajánlotta ezt a teát, mivel elég gyakran voltam beteg. Mióta azt a teát iszom, nem voltam olyan gyakran beteg.
teák
Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ne csipkebogyó teát igyunk -mondta a hitvesem. Nem egészen értettem, mi ennek a lényege. Elmondta, hogy ő ezzel arra gondolt, hogy inkább ...
teák
Azt hiszem, a TeaÜnnep oldalán olvastam a bodzavirág teáról. Most kezd virágozni a kertemben a bodza, nosza ollót kaptam, és kipróbáltam. Nagyon finom lett, én nem tettem bele mézet, csak ...
teák
Ősszel mindig szedünk csipkebogyót, amit kiszárítás után lenvászon zsákokban tárolunk. Korábban felforraltuk a bogyókat, így nagyon erőteljes íze volt, de kiment belőle a C-vitamin. ...
teák
Nagy teás vagyok, és azok közé tartozom, akik azt vallják, hogy a tea csak melegen (vagy ha a teafajta engedi, forrón) jó.
Ez a tea képezi a kivételt, ennek kifejezetten jót tesz, ha ...
teák
Egy újabb teakülönlegességet mutatnánk be a tibeti vajas tea után a spiritualitás bölcsőjéből, a misztikus Indiából. Az ember behunyt szemmel csak az illatok alapján már tudja, hogy ...
teák
Egyszer ittam filteres gyömbérteát, amit a Húgom hozott nekünk Baliról. Enyhén csípős, mennyei, kellemesen átmelegítő finomság volt, tökéletesen fűszerezve. Ebben a nyavalyás, ...
Támogasd az immunrendszeredet!
Télen amúgy is nehezebb egészségesen étkezni –kevesebb a gyümölcs és a friss zöldség, a hidegben hajlamosabbak vagyunk zsírosabb, nehezebb ételeket enni, nem beszélve arról, milyen jól is esik egy kis csoki a borongós időben... ezzel csak az a baj, hogy az alakunkon kívül az egészségünknek is ártunk vele. Sejtjeink ugyanis olyanok, akár a kisgyerekek – C-vitamin helyett a cukormolekulákat választják. Hiába szedünk immunerősítő tablettát, ha szervezetünk a csokitorta cukormolekuláit boncolgatja helyette! Ha influenzáról vagy megfázásról van szó, akkor a D-vitamin felhalmozása is legalább annyira fontos, mivel a napon töltött órák számának csökkenésével egyenes arányban, szervezetünk D-vitamin-szintje is csökken. Édesség helyett fogyasszunk több citrusfélét, kivit, csipkebogyót, káposztát nyersen vagy savanyítva. A D-vitamint pedig tengeri halakban, halolajban, hidegen sajtolt olajokban, tejtermékekben, tojásban és májban találunk nagyobb mennyiségben.
Természetes megoldás rossz leheletre >>
tőkehalreceptek
A salsa nem csak chips-szel tökéletes, hanem remek ízesítője lehet egy halas ételnek is.
tőkehalreceptek
Megint a rohanós kaják....
Párom halat szeretett volna enni, és valóban a fagyóban néhány szelet tőkehal várt jobbra érdemesült sorsának beteljeSÜLÉSÉRE :)
Hah, bizony nem ...
resztelt máj
A csirkemáj leggyakrabban dinsztelve kerül nálunk az asztalra, nagyon szeretjük.
tojásos egytálétel
Szeretünk vasárnapokon tojást reggelizni, ma posírozva került az asztalra. Posírozáskor különösen fontos, hogy minél frissebb tojásokat használjunk.
A mindentudó Szakácsok ...
gyümölcsös egytálételek
Ezt a receptet Stahl Judit: Büntetlen örömök című szakácskönyvében találtam. Télen igazi vitaminbomba!
Ilyenkor fokozattan figyelni kell arra, hogy minél több zöldséget együnk – a mirelit is megfelel, hiszen vitamintartalma nem csökken le teljesen a fagyasztással. Igyekezzünk azonban a lehető legkevesebb ideig főzni, a blansírozással a vitaminok nagy részét megmenthetjük. Mivel a vitaminok egy része olajos közegben oldódik, fogyasszunk hidegen sajtolt olajokat – az olíva-, tökmag-, mák- vagy barackmagolaj egyaránt tökéletes választás. Fontos a folyadékbevitel is: ne cukros üdítőket, hanem saját készítésű gyógyteákat vagy immunerősítő teákat igyunk munka közben vagy este. Ha pedig már megvan a baj, szintén kezelhetjük teával a náthánkat: a hagyma, a gyömbér, és a chili tisztítják a légutakat, segítenek megszüntetni a köhögést, ráadásul a vérkeringés felpezsdítésével hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyebben kiizzadjuk a fránya vírusok okozta meghűlést.
Hétvégi levesek: add meg a módját! >>
A dió és a sütőtök megállítja a hajhullást! >>
tejszínes húsok
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
forró italok
Egy facebookos oldalon láttam.
teák
Nagyanyám készítette, ha valaki köhögött a családban, tőle tanultam. A gyerekek is szívesen isszák, nagyon jó íze van, és hatásos!
céklasaláta
Az új Gordon Ramsay könyvemből készült ez a saláta.
sárgarépa-saláta
Még a harmadév kezdete előtt visszatértem Durham-be, mert nagyon kell tanulni, de a város tök kihalt, alig találni elvétve egy-egy kollégát. Hál' Istennek egyik kedves lakótársam is ...
A rovat korábbi cikkei itt >>