Kedvelt szeszes italaink alapanyagokként is megállják helyüket, nem is akármilyen fogásokban. Nézzük, milyen finomságokat készíthettek egy kis alkohollal megbolondítva!
Az alkohol alapanyagként való használatával már igen korán megismerkedtem, mikor még gyerekkoromban mint az őrült locsoltam a sütőrumot a piskótára, azon a címen, hogy segítek sütni anyukámnak. Később Keith Floydtól megtanultam, hogy a bor remek dolog az ételekben is, de csak és kizárólag olyan, amit mellé is szívesen fogyasztanánk. A whiskey már a korral jött, mértékletes fogyasztás mellett hosszú távú jó barát lehet, remek pácokat készíthetünk vele húsokhoz, felturbózhatjuk vele a mártást, vagy továbbgondolhatjuk házi Baileys formájában. A receptek böngészése közben az is kisült, hogy a folyékony kenyér egészen népszerű alapanyag, és öröm látni, hogy van aki ki merte próbálni a sörös dobozon sült csirkét is. A lényeg persze, hogy mindent mértékkel adagoljunk, hiszen nem az a cél, hogy az alkohol íze uralja az ételt, hanem hogy egy kis pluszt adjon hozzá.
A soufflé, magyarul felfújt, a francia konyha büszkesége. Gyenge, levegős tésztaféle, melyet édesen és sósan, melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatunk. Ez itt egy variáció ...
Nagyon szerettem volna itthonra valami különlegeset készíteni, hosszas keresés után ezt a receptet próbáltam ki, és nem bántam meg. Azóta az ázsiai citromfű és a friss koriander ...
Az első cake popjaim elkészültek. Juhúúú!!! Első próbálkozásnak nem is rossz. Természetesen van még mit tanulnom és fejlődnöm, de kicsik, édesek, csokisak és az enyémek. ...
Amerikában népszerű étel, melynek alapja a kínai konyha. Évek hosszú során, az 1800- as években betelepült kínaiak által készített ízek átalakultak, hogy alkalmazkodjanak az amerikai ...
Ezt a tortát egy ismerősömnek készítettem, mikor hazajött külföldről. Francia oldalon láttam egy hasonló receptet, de az annyira nem tetszett, és sok hozzávalót nem is lehetett ...
Anyai nagyapám rettentően szeretett enni és nagyon meg is adta a módját. A körözött készítése az ő feladata volt, szertartásosan keverte a vacsoraasztalnál. Nagyi odakészített minden ...
Nagyon szeretem a fish' n chips-et. A férjem pedig nem szeret étteremben vagy gyorsétkezdékben enni, így gondoltam, hogy otthon fogom előállítani az éttermi minőséget. Felkutattam a ...
Foci van, még a fű sem nő. Szerencsésnek mondhatom magam, jóuram nincs oda érte, nem tapad a képernyőre órákig, mi több, igazából nem is érdekli. Juhu! Ám de azért csak németből van ...
A tárkonyos csirkeragulevest imádjuk, de miért ne készíthetnénk el főételként? Én pontosan ezt tettem. Köretként tésztát vagy rizst is kínálhatunk hozzá.
Már önmagába véve a pörkölt is egy külön műfaj...hát még a bográcsos verzió! Az kérem, egy külön művészeti ág! Nem vagyok feltétlen híve annak, hogy a gyors fogások nem lehetnek ...
Egy klasszikus fogás, a cézársaláta modern csavarral: a bundázott, aranybarnára sütött csirkemellet tökéletesen kiegészíti a krémes öntet és a friss, ropogós római saláta, amit ...
Az őzhús egy sovány húsfajta, mely nemes ízvilágú, és a vele készült pörkölt felér a gasztronómia csúcsával. A természet kincseivel, erdei gombákkal gazdagítva, olyan gazdag ...
Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chia magot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. A tiramisu ízű puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...
Naponta érkeznek a hírek a nyugdíjasokat érintő, tejtermék-, zöldség- és gyümölcsvásárlás utáni áfa-visszatérítésről, és annak várható nehézségeiről. A kormány közleménye új részleteket közölt.
Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.
A szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk.
Egy igen kedvelt fűszerről van szó, amely a mediterrán térség kedvence, de a mi konyhánkban is gyakran előkerül, hogy ízt adjon az ételeknek. Kivételes aromája mellett viszont gyógyhatása is van, amivel rengeteg kellemetlen panasz enyhítését szolgálja.
Ha az a típus vagy, aki a rakott krumpliban mindig a főtt tojáskarikákat keresi, annyira imádja, ebből kifolyólag pedig általában kevesli a tojásmennyiséget, akkor ezt a Napi Tippet imádni fogod.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!