Az alkohol alapanyagként való használatával már igen korán megismerkedtem, mikor még gyerekkoromban mint az őrült locsoltam a sütőrumot a piskótára, azon a címen, hogy segítek sütni anyukámnak. Később Keith Floydtól megtanultam, hogy a bor remek dolog az ételekben is, de csak és kizárólag olyan, amit mellé is szívesen fogyasztanánk. A whiskey már a korral jött, mértékletes fogyasztás mellett hosszú távú jó barát lehet, remek pácokat készíthetünk vele húsokhoz, felturbózhatjuk vele a mártást, vagy továbbgondolhatjuk házi Baileys formájában. A receptek böngészése közben az is kisült, hogy a folyékony kenyér egészen népszerű alapanyag, és öröm látni, hogy van aki ki merte próbálni a sörös dobozon sült csirkét is. A lényeg persze, hogy mindent mértékkel adagoljunk, hiszen nem az a cél, hogy az alkohol íze uralja az ételt, hanem hogy egy kis pluszt adjon hozzá.
Rum
Rumos csokiszalámi
Gesztenyeszuflé rumos csokoládéval töltve
A soufflé, magyarul felfújt, a francia konyha büszkesége. Gyenge, levegős tésztaféle, melyet édesen és sósan, melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatunk. Ez itt egy variáció ...
Kókuszos csirke curry Trinidad módra
Nagyon szerettem volna itthonra valami különlegeset készíteni, hosszas keresés után ezt a receptet próbáltam ki, és nem bántam meg. Azóta az ázsiai citromfű és a friss koriander ...
Rumos-mandulás cake pop
Az első cake popjaim elkészültek. Juhúúú!!! Első próbálkozásnak nem is rossz. Természetesen van még mit tanulnom és fejlődnöm, de kicsik, édesek, csokisak és az enyémek. ...
Whiskey
Whiskey-s trüffel
Bourbon csirke
Amerikában népszerű étel, melynek alapja a kínai konyha. Évek hosszú során, az 1800- as években betelepült kínaiak által készített ízek átalakultak, hogy alkalmazkodjanak az amerikai ...
Kesudiós torta meggyel és csokoládéval
Ezt a tortát egy ismerősömnek készítettem, mikor hazajött külföldről. Francia oldalon láttam egy hasonló receptet, de az annyira nem tetszett, és sok hozzávalót nem is lehetett ...
Sör
Rozskovászos sörös kenyér
Körözött 2.
Anyai nagyapám rettentően szeretett enni és nagyon meg is adta a módját. A körözött készítése az ő feladata volt, szertartásosan keverte a vacsoraasztalnál. Nagyi odakészített minden ...
Hal sörbundában
Nagyon szeretem a fish' n chips-et. A férjem pedig nem szeret étteremben vagy gyorsétkezdékben enni, így gondoltam, hogy otthon fogom előállítani az éttermi minőséget. Felkutattam a ...
Mandulás sörleves
Foci van, még a fű sem nő. Szerencsésnek mondhatom magam, jóuram nincs oda érte, nem tapad a képernyőre órákig, mi több, igazából nem is érdekli. Juhu! Ám de azért csak németből van ...
Fehérbor
Erdei gombás rizottó
Baconbe tekert pulykamell borban
Különlegesen finom karácsonyi fogás. Nem egyszerű, de nem is ördöngösség! A végeredmény pedig kárpótol. :)
Julia Child francia hagymalevese
Julia Child méltán híres francia hagymalevesének receptje, az elkészítése tökéletes program hideg téli estékre.
Tárkonyos csirkeragu
A tárkonyos csirkeragulevest imádjuk, de miért ne készíthetnénk el főételként? Én pontosan ezt tettem. Köretként tésztát vagy rizst is kínálhatunk hozzá.
Vörösbor
Boeuf Bourguignon
Bográcsos marhalábszárpörkölt
Már önmagába véve a pörkölt is egy külön műfaj...hát még a bográcsos verzió! Az kérem, egy külön művészeti ág! Nem vagyok feltétlen híve annak, hogy a gyors fogások nem lehetnek ...
Vörösboros sütőtökkrémleves
Imádom a sütőtököt, gondoltam csinálok egy jó leves, ez lett belőle. Nekem nagyon ízlett:)
Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel
Ez a recept a magyar-olasz barátság jegyében született.