Eljött a gyümölcsök ideje!

A szoptatást, tápszeres táplálást kiegészítő szilárd ételek bevezetését az év minden szakában kezdhetjük gyümölcsökkel. A bogyós gyümölcsöket azonban egyelőre felejtsük el!

Fotó: flickr - Fruits of my Labour by ChristophLacroix

Elérkezett az első falatok ideje, remélhetőleg minden szereplő nagyon lelkes. Első körben érdemes a gyümölcs levével próbálkozni – ez lehet például alma, körte vagy barack. Legyünk türelmesek, kis adagban kínáljuk, ne erőltessük, ha elsőre nem túl biztató a fogadtatás.

A gyümölcs legyen mindig érett, ép és tisztítsuk meg alaposan, hámozzuk is meg. Ha túl vagyunk a „lé" időszakon, folytathatjuk a pürével. Reszelhetjük a gyümölcsöt műanyag reszelőn, pürésíthetjük botmixerrel, turmixgéppel. Édesíteni, ízesíteni a püréket nem szükséges. Ha eljutottunk már a babával egy komolyabb mennyiséghez, akkor a natúr gyümölcspürét összekeverhetjük, sűríthetjük natúr gabonapehellyel, készíthetünk ízletes gyümölcsös zab- vagy köleskását reggelire, tízóraira.

Remek uzsonnák kicsiknek >>

Almapüré babáknak

A pici lányom az almát nem és nem akarta megenni. Próbáltam párolva, főzve, nyersen lereszelve, de sehogy sem ízlett neki. Ez egy egyszerű recept, igaz, picit sokáig tart elkészíteni, de ...

Almás-meggyes desszert babáknak

A sinlac azért jó bele, mert egy kicsit sűríti is, és nem kell bele cukor, mert elveszi a meggy nagyon savanykás ízét. A kisbabámnak első alkalom óta ízlik. Ezt a tízórai desszertjének ...

Ha idősebb a baba, akkor készíthetünk natúr joghurttal otthoni gyümölcsjoghurtot, joghurtos kását, gyümölcsös túrókrémet vagy sűrűbb, görög joghurttal keverve gyümölcskrémet. A főzelékfélék bevezetésekor keverhetünk gyümölcsöket is a zöldségekhez, ezzel édesítve, ízesítve azokat.

Így édesítsd a bébiételt! >>

Bár mindenkit csábít a friss eper, hamarosan a málna, ribiszke, szeder is, ezeket a bogyós gyümölcsöket potenciális allergén hatásuk, a kis magvaik nyálkahártyát irritáló hatása miatt a csecsemőknek ne kínáljuk. Meggyet, cseresznyét azonban ehetnek, természetesen kimagozva és hámozva.

Kisgyermekünket soha ne hagyjuk felügyelet nélkül enni, ne hagyjuk az egész gyümölcsöket számára elérhető helyen, ha nem tudunk vele lenni.

Legjobb bébiételek a Babakonyhából >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Spenótos-fetás sajtos masni

Görög ízvilág ihlette ezt a gyors házi sajtos masnit: a kész leveles tésztába spenótos-fetás tölteléket kenhetünk. Itt azonban még nem fogynak el a jó dolgok: a fonatokra plusz reszelt ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Egy tipp, amitől sokkal szebb lesz a kaszinótojás és a...

Bár mindenki másképp ünnepli a húsvétot, a kaszinótojás vagy töltött tojás igen sok családban szerves része a húsvéti menüsornak. Kicsit pepecselős, de minden rászánt percet megér, mi pedig mutatunk egy tuti Napi Tippet, amivel még pár szinttel feljebb emelheted!

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!