Elhunyt a világ - egyik - legjobb séfje

Vasárnap elhunyt Benoit Violier francia-svájci mesterszakács, a szakma elismert alakja, a  világ egyik legjobb éttermének tulajdonosa. Elméletileg öngyilkos lett.

Holtan találták saját lakásában a világ egyik legjobb mesterszakácsát, a francia-svájci Benoit Violier-t – vélhetőleg öngyilkos lett.

A 44 éves férfi a Lausanne-i, három Michelin-csillagos étterem, a Le Restaurant de l'Hotel de Ville vezetője volt – a hely tavaly elnyerte a világ legjobb étterme címet a francia La Liste nevezetű, a világ 1000 top éttermét felsoroltató rangsorban.

Violiert-t svájci otthonában lőtt sebbel találták, valószínűleg öngyilkos lett – a rendőrség nyomozást indított.

Violier 2012-ben vette át az étterem vezetését feleségével, miután mentora, Phillipe Rochat, a francia gasztronómia másik nagysága elhunyt egy biciklibalesetben.

A tragédia kapcsán többek közt Paul Bocuse, Franciaország legelismertebb séfje is őszinte részvétét nyilvánította a család és a barátok felé.

(cikkforrás: skynews)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...