Elhunyt a világ - egyik - legjobb séfje

Vasárnap elhunyt Benoit Violier francia-svájci mesterszakács, a szakma elismert alakja, a  világ egyik legjobb éttermének tulajdonosa. Elméletileg öngyilkos lett.

Holtan találták saját lakásában a világ egyik legjobb mesterszakácsát, a francia-svájci Benoit Violier-t – vélhetőleg öngyilkos lett.

A 44 éves férfi a Lausanne-i, három Michelin-csillagos étterem, a Le Restaurant de l'Hotel de Ville vezetője volt – a hely tavaly elnyerte a világ legjobb étterme címet a francia La Liste nevezetű, a világ 1000 top éttermét felsoroltató rangsorban.

Violiert-t svájci otthonában lőtt sebbel találták, valószínűleg öngyilkos lett – a rendőrség nyomozást indított.

Violier 2012-ben vette át az étterem vezetését feleségével, miután mentora, Phillipe Rochat, a francia gasztronómia másik nagysága elhunyt egy biciklibalesetben.

A tragédia kapcsán többek közt Paul Bocuse, Franciaország legelismertebb séfje is őszinte részvétét nyilvánította a család és a barátok felé.

(cikkforrás: skynews)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...